F. T.

Luni și marți, atât agenții din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene (BDNE) DN 1, cât și polițiștii rutieri din județ au acționat pentru verificarea activităților de transport public de persoane și mărfuri. Raziile au fost efectuate în contextul acțiunii TRUCK & BUS, desfășurată în toate statele membre ale Uniunii Europene.
Cu titlu exemplificativ, IPJ Prahova precizează faptul că ieri, în numai două ore, agenții rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene (BDNE) au verificat cu aparatul etilotest 47 de participanți la trafic, fiind aplicate 41 de sancțiuni contravenționale în sumă totală de peste 16.000 de lei. Totodată, au fost reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare.
Tot ieri, între orele 9.00 și 13.00, în colaborare cu un specialist din cadrul R.A.R. Prahova, oamenii legii din cadrul Poliţiei Stațiunii Bușteni au desfăşurat o acțiune rutieră pe raza orașului, pentru depistarea celor care conduc pe drumurile publice autovehicule cu defecţiuni tehnice, în urma căreia au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.900 lei și retrase patru certificate de înmatriculare.
Una peste alta, de la începutul acțiunii (13 mai a.c.) și până ieri, pe șoselele din județ au fost verificați dacă s-au urcat băuți la volan sau nu au respectat regulile participării în trafic aproape 500 de șoferi, fiind aplicate peste 400 de amenzi. Totodată, au fost reținute 28 de permise auto și 11 certificate de înmatriculare.
Amintim că, în perioada 13 – 19 mai a.c., Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române coordonează, la nivel național, o acțiune pentru reducerea numărului accidentelor rutiere produse, în special din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și transportului de marfă. Polițiștii din cadrul tuturor inspectoratelor de poliție județene din țară verifică atât autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, cât și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).