Petre Apostol

Pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești s-au desfășurat, vineri și sâmbătă, probele Campionatului Național Școlar de Atletism, la care au fost prezenți peste 350 de sportivi. Printre concurenți s-au regăsit și reprezentanți de la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei.
Clubul ploieștean s-a remarcat în mod deosebit în cadrul probelor de ștafetă, la care sportivii săi au urcat de patru ori pe podiumul de premiere.
Astfel, în prima zi a competiției, în cadrul probei de 4×100 m băieți, ștafeta A de la CSȘ Ploiești, formată din Robert Ioniță, David Gudi, Florian Nicolae, Alexandru Săceanu, și-a adjudecat medaliile de argint, sosind pe locul al doilea, cu timpul de 44.69 secunde.
Totodată, ștafeta a doua de la clubul ploieștean, alcătuită din Andrei Niculiță, Ruben Chivi, Andrei Florea, Eduard Chivi, a obținut medaliile de bronz, sosind pe locul al treilea, cu timpul de 45.69 secunde.
În a doua zi a întrecerilor, CSȘ Ploiești și-a mai trecut în palmares încă două prezențe pe podium, tot în cadrul probelor de ștafetă. Astfel, la proba de 4×400 m fete, ștafeta compusă din Daria Alexandru, Raluca Baicu, Alexandra Teodoru, Rossana Ristulescu a devenit vicecampioană, stabilind al doilea timp al concursului, cu 4:22.54 minute.
De asemenea, în cadrul probei de 4×400 m băieți, ștafeta ploieșteană, alcătuită din Andrei Niculiță, Eduard Chivi, Andrei Toma, Alexandru Săceanu, și-a adjudecat tot medaliile de argint, sosind pe locul al doilea, cu timpul de 3:27.18 minute.
De menționat că, dintre elevii profesorilor Maria Andrei și Florin Andrei, au mai fost aproape de medalii Andrei Niculiță, care a ocupat locul 4 la proba de săritura în lungime, și fetele din cadrul ștafetei de 4×100 m, Alexandru Daria, Rossana Ristulescu, Raluca Baicu, Alexandra Teodoru, care s-au situat tot pe locul 4.
Pentru CSȘ Ploiești urmează, săptămâna aceasta, duminică, 2 iunie, o nouă competiție importantă, care se va desfășura tot la Pitești, anume Campionatele Naționale Regionale la categoriile copii 2 și 3, la care elevii profesorilor Florin Andrei și Maria Andrei urmăresc să confirme și în aer liber performanțele obținute la întrecerea similară disputată în sală, la începutul lunii aprilie.