Titlul, la seniori, Cupa – la seniori și juniori, sunt ultimele două trofee câștigate joi seară pe arena ”Ilie Oană”, de către CS Blejoi, club care are un an 2019 perfect, până acum!
Important – toate titlurile sunt câștigate pe teren, într-o manieră categorică, fără dubii, așa 7-3cum a fost și în finala dintre Blejoi și CSO Plopeni, în care elevii lui Răzvan Vlad s-au impus cu 2-0, clar, fără a lăsa vreo șansă adversarilor. E drept, se poate invoca un penalty neacordat plopenarilor, dar, dacă este să ”căutăm pricină”, și Blejoiul ar putea reclama ”una, alta”, prestația lui Oprea fiind una care nu poate fi însă contestată în ”economia și spiritul jocului”!
Meciul în sine, unul care a fost ”în media campionatului” Ligii A – adică mai degrabă slăbuț, cu destui jucători aflați pe panta descendentă a carierei (mai ales la Plopeni) a fost, totuși, unul agreabil, iar cei prezenți nu au regretat drumul făcut până la stadion, mai ales pentru emoțiile celor din teren și, mai ales, de pe băncile tehnice, unde s-a trăit evenimentul la cote mai înalte decât cei de pe gazon!
Blejoiul s-a impus datorită strategiei și vara trecută, când, dup7-2ă ratarea promovării, a decis să restructureze lotul, să reconstruiască totul, găsind o nouă motivație și, iată, calea spre succes, pentru că, de data aceasta, ar fi de pus pariu că blejoienii vor bifa și barajul de promovare cu succes!
Lambru (min. 18, șut plasat din careu) și Irinel Dumitru (min. 35, de la punctul cu var, după un fault asupra aceluiași Lambru – omul meciului) au fost marcatorii Blejoiului, 2-0 fiind un scor care, pe final, putea lua proporții, în favoarea acestora, Plopeniul contând cu adevărat doar la faza din min. 29, când Bărăgan a irosit ”indirecta” din careu, la faultul asupra lui Butufei, care p7-4oate fi invocat chiar de ”11 metri”.
Elevii lui Iulius Mărgărit, unii dintre ei adevărați specialiști ai Cupei, cu multe trofee de acest gen la activ, au capotat de această dată, odată cu trecerea timpului, anii spunându-și cuvântul, la propriu!
De menționat și că, în deschidere, finala juniorilor, dintre Unirea Urlaţi (juniori A) – CS Blejoi (juniori B) – a fost câştigată tot de Blejoi, clar de tot, Alexandru Bărbuceanu, Gigel Teru, Cătălin Iordan (2) și Vlad Oprea fiind marcatorii partidei.