Petre Apostol

După ce a ratat calificarea pe tabloul principal la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros (Paris, Franța), jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a evoluat în Croația, săptămâna trecută, la un turneu WTA din seria 125K (dotat cu premii de 125.000 de dolari), disputat la Bol.
Dacă, la simplu, sportiva din Sinaia s-a oprit în turul secund, cedând în duelul cu a treia favorită a întrecerii, Aleksandra Krunic, din Serbia, scor 2-6, 1-6, la dublu, jucătoarea de 26 de ani a reușit să ajungă, pentru a treia oară în acest an la un turneu WTA, în careul de ași.
Ana Bogdan a evoluat alături de slovaca Chantal Skamlova, cele două eliminând, în primul tur, pe a patra pereche favorită, Anna Danilina (Kazahstan)/Yana Sizikova (Rusia), scor 4-6, 6-1, 10-6. Acestea au trecut, apoi, și de Alena Fomina (Rusia) și Tereza Mrdeza (Croația), scor 2-6, 6-3, 10-6.
Parcursul lor s-a oprit, însă, în semifinale, unde s-au confruntat cu a doua echipă favorită a turneului, formată din Timea Bacsinszky (Elveția) și Mandy Minella (Luxemburg), cedând după un meci foarte echilibrat, scor 6-2, 5-7, 7-10. Bacsinszky și Minella au câștigat, ulterior, și finala turneului, învingând pe principalele favorite ale întrecerii – Cornelia Lister (Suedia) și Renata Voracova (Cehia), scor 0-6, 7-6 (3), 10-4.
În urma turneului de la Bol, Ana Bogdan a urcat în Top 160 WTA la dublu, fiind cea mai bună clasare a sa din carieră.