* Un căruţaș a fost prins mânând calul având o alcoolemie de 1, 43 mg/l

F.T.

În noaptea de sâmbătă spre duminică ( intervalul orar 21:00- 1:00), polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu oameni ai legii din cadrul mai multor structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), au desfășurat o amplă acțiune pe raza județului, în scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Zonele vizate au fost șoselele care tranzitează localitățile Valea Călugărească, Albești-Paleologu, Ciorani, Mizil, Urlați, Apostolache, Iordăcheanu, Gura Vadului, Ceptura, Fântânele, Sălciile, Baba-Ana și Tomșani.
“S-au urmărit cu precădere depistarea și sancționarea celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool, ale abaterilor săvârșite de pietoni și bicicliști, ale celor care nu respectă regulile privind prioritatea de trecere, cât și descurajarea celor predispuși la comiterea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice”, se precizează într-un comunicat de presă al reprezentanților poliției prahovene.
Pe durata celor patru ore în care au fost dislocate importante forțe polițienești în zonele amintite, polițiștii au controlat peste 460 de autovehicule, au efectuat 328 de testări cu aparatul etilotest și au aplicat 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.640 de lei. Cele mai multe dintre amenzi au privit nerespectarea normelor privind regimul legal de viteză (34 de sancțiuni), lipsa centurii de siguranță ( 18 sancțiuni) și lipsa documentelor (10 sancțiuni). De asemenea, 34 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere, iar două sancțiuni pentru încălcarea altor acte normative. Polițiștii au mai aplicat 8 sancțiuni contravenționale pentru abateri săvârșite de bicicliști și căruțași. Au fost reținute trei permise de conducere (dintre care două pentru conducere sub influența alcoolului ), șase certificate de înmatriculare și patru seturi de plăcuțe de înmatriculare.
Reprezentanții IPJ Prahova amintesc și de o “performanță “ în ceea ce privește consumul de alcool: “Recordul negativ în materie de alcoolemie a fost stabilit de conducătorul unui atelaj hipo, care a fost depistat pe DJ 100C, în afara localității Fulga, având o concentrație de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat”.