V. Stoica

Peste 1.600 de aplicații au fost depuse din județul Prahova în cadrul Programului Start-Up Nation 2018, iar 690 dintre acestea au fost și admise.
După ce agențiile de la nivel regional pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului au definitivat verificarea tuturor planurilor de afaceri intrate în procesul de evaluare, dintre cei 1673 de aplicanți care au depus proiecte au fost admiși de principiu la finanțare cei aproape 700 de aplicanți, care desfășoară activități în diferite domenii de activitate atât din sectorul de producție, cât și din cel de servicii, inclusiv industriile creative, cum sunt sectorul de publicitate sau de editare diferite publicații.
Dintre cele 690 de IMM-uri din județul Prahova admise în programul guvernamental
Start-Up Nation 2018, 439 activează în mediul urban, iar celelalte 251 – în mediul rural. Din total, 250 de IMM-uri desfășoară activități de producție, iar 440 prestează servicii, inclusiv din zona industriei creative.
Fiecare dintre firmele admise în program are obligația să înființeze noi locuri de muncă, IMM-urile acceptate în Start-Up Nation 2018 având în planurile de afaceri depuse între patru și 20 de noi locuri de muncă.
Beneficiază de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societățile înființate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producției, industriilor creative, serviciilor și comerțului. Pentru a participa la program, societățile trebuie să creeze cel puțin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată și să mențină locul de muncă ocupat cel puțin doi ani după finalizarea implementării proiectului.