Finala Cupei, Supercupa, meciul din preliminariile Euro 2020 cu Malta, jocurile Petrolului din eșalonul secund și, acum, Liga I – toate vor fi găzduite pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești!
Chiar dacă Petrolul a pierdut lupta pentru Liga I, una dintre formațiile care au lăsat gruparea galben-albastră ”la matineu”, Chindia Târgoviște, va începe sezonul la Ploiești, unde, cel puțin pe perioada turului, își va juca meciurile ”de acasă”, în așteptarea lucrărilor de modernizare la propria bază! ”Clubul nostru și asociații –
Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița – vin în sprijinul suporterilor care au solicitat ca meciurile considerate pe teren propriu în perioada reabilitării stadionului „Eugen Popescu” să se joace cât mai aproape de Târgoviște. Astfel, a fost semnat parteneriatul cu proprietarul stadionului din Ploiești, pentru ca jocurile roș-albaștrilor de “acasă” să fie programate pe “Ilie Oană”. Arena din Ploiești a fost reconstruită în perioada 1 octombrie 2010 – 23 septembrie 2011 și are o capacitate de 15.073 locuri pe scaune, în totalitate acoperite. Dintre facilitățile stadionului Ilie Oană amintim: acces prin 23 de turnicheți, 16 loje cu o capacitate de 320 de locuri, două tabele LED de câte 26 mp, 116 locuri la masa presei și 34 grupuri sanitare.stadion Ilie Oana
În perioada imediat următoare, vom anunța pe site și pe pagina oficială de Facebook modalitățile prin care suporterii își vor putea procura bilete și abonamente la meciurile echipei favorite” – este comunicatul clubului dâmbovițean.
“Am ținut cont foarte mult de dorința suporterilor și am hotărât să mergem pe arena cochetă de la Ploiești, unde suntem convinși că vom avea tribunele pline. Vă așteptăm în număr cât mai mare alături de echipa noastră, la revenirea în Liga I după două decenii”, a declarat președintele Marcel Ghergu pentru presa dâmbovițeană.

Primul joc la Ploiești, Chindia – Viitorul

Formația dâmbovițeană va debuta în Liga I contra celor de la Gaz Metan Mediaș, în deplasare, iar primul joc programat la Ploiești este, pentru Chindia, în runda a doua, cu Viitorul.
Paradoxal, Viiorul va avea cele mai multe meciuri jucate la Ploiești în decurs de două luni, aici disputând finala Cupei, Supercupa și, acum, meciul cu Chindia!
Programul competițional al primului eșalon a fost stabilit vineri, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, conform ”țintarului”, primele două etape având următoarea ”distibuție”:
Etapa 1
CFR Cluj – Politehnica Iași
Universitatea Craiova – Academica Clinceni
Viitorul – Dinamo
Gaz Metan – Târgoviște
FCSB – Hermannstadt
Voluntari – Sepsi
Astra – Botoșani
Etapa a 2-a
Academica Clinceni – CFR
Dinamo – Craiova
Chindia – Viitorul
Hermannstadt – Gaz Metan
Sepsi – FCSB
Botoșani – Voluntari
Poli Iași – Astra