Violeta Stoica

Spitalul Județean de Urgență Ploiești și Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Ploiești au primit fonduri importante pentru achiziționarea de aparatură medicală și alte dotări, prin distribuirea de fonduri de la Ministerul Sănătății. Rectificarea bugetului județului Prahova, aprobată de consilierii județeni, săptămâna trecută, a venit cu vești bune pentru cele două spitale aflate în administrarea Consiliului Județean, pentru că 12,72 de milioane de lei au fost transferați drept subvenții de la bugetul de stat către bugetul județean pentru finanțarea investițiilor în sănătate.
În primăvara acestui an, într-una dintre vizitele efectuate în județul Prahova, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, anunța că vor fi alocate fonduri importante pentru spitalele publice prahovene, cu destinația aparatură medicală.
Prin rectificarea bugetelor celor două unități medicale aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova, va fi posibilă înnoirea dotărilor, astfel încât pacienții spitalelor să aibă parte de tratamente medicale la standarde crescute.

La rectificarea bugetară aprobată de către consilierii județeni, în cadrul ședinței de săptămâna trecută, s-a stabilit alocarea sumei de 12.727.000 de lei reprezentând subvenții de la bugetul de stat către bugetele locale pentru finanțarea investițiilor în sănătate.
Astfel, bugetul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost rectificat în plus cu suma de nouă milioane de lei, iar cel al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești – cu suma de 3.665.000 de lei.

Maternitate Ploiesti

Listele de investiții pe anul 2019 pentru cele două unități medicale s-au modificat, după ce a fost aprobată includerea sumelor primite de la Ministerul Sănătății în bugetele acestora.
Fondurile primite la rectificare pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești vor fi destinate achiziției de aparatură medicală. Astfel, în lista de “cumpărături” a acestei unități medicale din administrarea CJ Prahova vor mai intra mese de operație și lămpi chirurgicale de tavan cu pregătire video, o linie completă de chirurgie laparoscopică 3D, o platformă de electrochirurgie cu sigilare vasculară, un sistem complet de endoscopie digestivă, un aparat de anestezie de înaltă performanță, paturi pentru terapie intensivă, ventilatoare mecanice pentru urgențe, inclusiv compatibile cu RMN, aparat ultrasonografie Doppler portabil, cu sonde pentru examenul extracranian al arterelor cervico-cerebrale și pentru examenul Doppler transcranian, plus alte tipuri de aparate medicale destinate măsurării tensiunii arteriale și nivelului de oxigen din sânge.
Toate acestea vor fi achiziționate cu fondurile de la Ministerul Sănătății, primite la rectificarea de săptămâna trecută, de nouă milioane de lei.

Incubatoare pentru nou-născuţi – la maternitate

La Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Ploiești, cele 3,665 milioane de lei vor fi destinate tot achiziției de aparatură medicală, pe listă fiind un ecograf morfologie fetală, cinci monitoare multiparametru, 11 sisteme medicale de climatizare, 15 pulsoximetre, 10 incubatoare închise cu servcontrol și pereți dubli (pentru nou-născuții care au nevoie de supraveghere specifică prematurilor și bebelușilor cu probleme), două incubatoare de transport neonatal, 10 lămpi de fototerapie și alte tipuri de aparatură destinată investigațiilor de laborator.