F.T.

Percheziții peste percheziții, reținuți peste reținuți… Cam acesta este, de ceva vreme, trendul în județ – în afară de raziile rutiere și alte acțiuni specifice – cât timp reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Prahova parcă au normă săptămânală sau lunară la descinderi…
Scriem acest lucru în contextul în care, dacă marți dimineață au fost treziți din somn indivizi care intrau cu săbiile și topoarele peste bieții cetățeni în case ( zona Cartierului Mimiu), ieri dimineață a avut loc un alt “lanț” de descinderi.
Până să ajungem la ziua de ieri, să amintim că, tot marți, ofițerii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, au descins la domiciliile a trei indivizi suspectați că în luna martie a.c. ar fi plasat pe piață trei bancnote false de câte 50 de euro. La locuințele acestora au fost găsite un pistol cu muniție neletală, două încărcătoare, cinci cartușe, o pușcă cu aer comprimat, patru telefoane mobile, trei grame de canabis, ustensile de consum droguri și suma de 6.700 de euro.
Toți trei au fost reținuți.
Dar, înainte de a aminti de șirul perchezițiilor din cursul acestei săptămâni (care abia a ajuns la jumătate), să nu uităm că și în ultimele săptămâni parcă nu ne simțeam noi bine (infractorii, în schimb, da !…) dacă nu primeam un comunicat de la poliția prahoveană în care să ni se relateze astfel de evenimente.
Revenind la actualitatea de ieri, adăugăm: oamenii legii din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Municipiului Ploiești, sprijiniți de jandarmi și lucrători de la Direcția Specială de Operațiuni, au efectuat cinci percheziții în localitățile Scorțeni, Cocorăștii Mislii și Blejoi, respectiv la un parc petrolier, la sediul unei societăți comerciale și la trei locuințe ale unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat de produse petroliere.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova, “din cercetări a rezultat faptul că, în perioada mai-iulie a.c., persoanele bănuite ar fi sustras, pe timpul nopții, produse petroliere (în foto) din incinta unor parcuri petroliere. Ulterior, acestea ar fi fost utilizate fie pentru folosinţă proprie, fie comercializate către alți clienți”.
Până ieri, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională era estimat la aproximativ 10.000 de lei.
La sediul IPJ Prahova urmau să fie conduse, pentru a da explicații, cinci persoane.
Mâine? Mâine poate că infractorii vor avea parte de alte descinderi, poate nu ! Cine știe ? Doar procurorul de caz și polițiștii, care, nu-i așa, după cum sună și filmul, “Știu ce-ai făcut astă vară”. Și nu-i vorba doar despre vara de-acum , ci și despre alte veri, primăveri sau toamne trecute…
Deh, “Lanțul amintirilor”, lanțul perchezițiilor…