BC Lynx este surpriza placută din acest an a competițiilor de baby și minibaschet din România. După trofeele cucerite în timpul sezonului, prezentate la momentul lor, a venit examenul final, la Costinești, unde a avut loc Festivalul de Baby Baschet. Echipa Lynx Baby One, pregătită de Florentin Crețu, a câștigat Grupa avansați B, cu un bilanț de 8 victorii și o singură înfrângere, cealaltă grupă fiind adjudecată de U BT Cluj (9 victorii din tot atâtea meciuri disputate).
Rând pe rând, marile cluburi din țară au trebuit să se recunoască învinse de echipa ploieșteană: Dan Dacian Portocaliu (scor 33-20), Slam Alb (36-34), Alpha Sport Sibiu (67-35). Pe lângă aceste victorii, ploieștenii au mai învins la diferențe mari de scor pe Axiopolis Cernavodă, Leii București, Panatinaikos București, Șoimii Albi, Miandra Buzău.
Singurul eșec al micuților baschetbaliști ploieșteni s-a înregistrat în meciul inaugural, după un „thriller” terminat în prelungiri, scor 65-69, cu CSM Oradea, formație pe care o învinseseră cu doar 2 luni înainte, în finala de la Cluj a Cupei ForYOU.
Lotul echipei ploieştene a fost următorul: Borcan Vlad, Potorac Darius, Ilie David, Petre Alexandru, Iordăchescu David, Săndulescu Roberto, Vasile Eduard, Botoşanu Lucian, Dobre Stefan, Nicolae Andrei. Tot la Costinești s-a desfășurat și Liga U12, copiii antrenați de același Florentin Crețu câștigând medaliile de bronz, după un parcurs aproape perfect, fiind învinși doar în semifinală, de Dan Dacian Portocaliu (care avea să-și adjudece medaliile de aur), echipă condusă magistral în teren de un ploieștean, Codruț Dinu.
Este prima medalie la un campionat național pentru echipele clubului Sevlar. După un efort de 10 ani, managerul Sebastian Nicolov își vede, astfel, răsplătită munca prin efortul acestor mici baschetbaliști.
De menționat și că echipa CSȘ Ploiești (antrenată de Ionuț Ivan) a încheiat pe locul 8.