Recordul în materie: la Florești, o persoană se urcase în șa având o alcoolemie de 1,39 mg/l!

F.T.

În contextul în care parcă a dat strechea în unii dintre bicicliști – în sensul că se urcă băuți în șa și, de-aici, gata-gata tragedia pe șosea – Serviciul Rutier Prahova a continuat seria raidurilor pentru identificarea și sancționarea acestora.
Astfel, în perioada 9 – 10 iulie a.c., oamenii legii i-au surprins pe unii bicicliști în următoarele stări bahice: în dimineața zilei de marți, încă de la primele ore, pe strada Mărășești din Ploiești, au fost depistați doi bicicliști în dreptul cărora etilotestul a indicat o valoare de 0,52mg/l, respectiv 0,71 mg/l alcool pur în aerul respirat; pe raza comunei Bărcănești, au fost prinși doi bicicliști băuți (alcoolemie de 0,18 mg/l și, respectiv, 0,55 mg/l, în urma efectuării testării cu aparatul etilotest; pe DN1A, pe raza orașului Vălenii de Munte, o altă persoană pedala având o alcoolemie de 0,70 mg/l.
“Acțiunea rutieră din perioada 9 – 10 iulie a fost desfășurată pe raza întregului județ, iar pe lângă localitățile deja enumerate, au mai fost date jos de pe biciclete, din cauza faptului că erau băute, și alte persoane, în localitățile Valea Călugărească- pe DN1B, la Sinaia și Bușteni – DN 1. Cea mai mare valoare afișată de aparatul etilotest a fost obținută de un biciclist în vârstă de 38 de ani, care circula pe DJ 720 în localitatea Florești. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, de către un lucrător din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene- DN 1, rezultând o alcoolemie de 1,39 mg/l în aerul respirat”, se precizează într-un comunicat al IPJ Prahova.
Rezultatul acțiunii polițienești a fost acela că, în două zile, au fost amendați 66 de bicicliști.
Or fi mulți, or fi puțini ?