Primăria oraşului Comarnic a anunţat că, la sfârşitul acestei săptămâni, va fi organizat un eveniment cultural, considerat de amploare. Astfel, în poiana Schitului Lespezi de la Posada – care este cel mai vechi așezământ monahal de pe Valea Prahovei (datează din anul 1661) – se vor desfășura, în perioada 12-14 iulie, ”Zilele Culturale de la Schitul Lespezi”. La aceste manifestări vor lua parte scriitori, artiști plastici, muzicieni, istorici, profesori, actori și membri ai asociațiilor culturale și cenaclurilor literare prahovene.
Organizat de Asociația Culturală ”Lespezi-2004”, cu sprijinul Primăriei Comarnic, evenimentul include recitări de poezie și proză scurtă, prezentări de carte, recitaluri de vioară și flaut, muzică folk și corală, momente folclorice de dans tradițional, dar și scenete și piese de teatru interpretate de elevi.
Potrivit autorităţilor locale, “Manifestările culturale precum și Concursul de poezie ”Martha Bibescu” – ediția a II-a sunt organizate „In memoriam scriitorilor Martha Bibescu și Stelian Tăbăraș”, în semn de respect pentru valoarea acestor oameni de cultură, care au iubit și promovat meleagurile comărnicene”.