Adrian Zuckerman, propus de președintele Donald Trump pentru postul de ambasador al SUA la București, va fi audiat în Senatul american, ca ultimă etapă în finalizarea procesului, pe 9 septembrie, au precizat, pentru Hotnews.ro, surse oficiale.
”Ședința de audiere pentru finalizarea procesului de confirmare a noilor ambasadori in Senatul American va avea loc dupa data de luni, 9 septembrie, 2019 la revenirea din vacanta de vară a membrilor Executivului SUA. Printre cei şaisprezece nominalizați se află si domnul Adrian Zuckerman, desemnat de Președintele Trump pentru postul de la București”, au precizat surse oficiale.
Adrian Zuckerman, propus de președintele SUA Donald Trump pentru postul de ambasador în România, a fost audiat, într-o primă etapă, pe 20 iunie, în comisia de politică externă a Senatului american, în vederea avizării pentru acest post.
Candidatura lui Andrei Zuckerman nu este însă privită cu ochi buni de democrații din comisia pentru politică externă. Astfel, senatorul Bob Menendez precizează, într-o scrisoare datată 25 iulie, că partidul său își menține obiecțiile cu privire la doi dintre candidați, printre care și Zuckerman, cerând lămuriri legate de unele acuzații de hărțuire sexuală. Senatorul mai spune că este mulțumit că președintele comisiei a fost de acord să aștepte răspunsul Casei Albe în ceea ce privește solicitarea sa.
În cadrul audierii din iunie, Adrian Zuckerman a lăudat performanţele României, dar a insistat că sunt necesare eforturi pentru independenţa justiţiei, combaterea corupţiei şi îmbunătăţirea mediului de afaceri.
„Sunt onorat să apar astăzi în faţa dumneavoastră în calitate de persoană nominalizată de preşedintele Donald Trump pentru postul de ambasador al Statelor Unite în România. Sunt umil şi foarte recunoscător pentru încrederea acordată de preşedintele Trump. De asemenea, vă mulţumesc tuturor pentru evaluare”, declara Adrian Zuckerman în cursul audierii în cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe a Senatului SUA, potrivit Mediafax.