ACS Industria Galda – FC Petrolul Ploiești 0-1 (0-1)

Stadion: ”Industria” Galda. Spectatori: 1000. Marcator: Hamza Younes (32).
ACS Industria: Suciu – Frențiu, Haiduc, Cioplântă, Circov – Truță, Lupșan (cpt) (65 Adam), Costea, Gergely – Goronea (73 Lăcătuș), Cioară (65 Mureșan). Antrenor: Ion Ilie.
FC Petrolul: Avram (cpt) – Olaru, Racu (11 Blănaru, 71 Arnăutu), Sîrghi, Țicu – Meza Colli, Cioinac – Saim Tudor (78 Ștefănescu), Bratu, Zaharia – Younes. Antrenor: Flavius Stoican.
Au arbitrat: Constantin Olaru (Rm. Vâlcea) – Florin Păunescu (Rm. Vâlcea) și Marian Truță (Băbeni-Vâlcea).
Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu), Ion Orosfoian (Tg. Mureș)
Jucătorul meciului: Hamza Younes.

Momentele sperate de Stoican, în care echipa antrenată de el să domine orice adversar, să se impună la 3-4 goluri diferență ”măcar”, să defileze, sunt încă departe, iar jocul galben-albaștrilor nu convinge, încă o data!
Desigur, prin victoria de la Galda, în fața unei echipe cu zero puncte în Liga a III-a, Petrolul își continuă parcursul în Cupa României, victoria la limită, scor 1-0, asigurând îndeplinirea obiectivului – calificarea. Jocul nu convinge însă, iar cele 3 goluri marcate, în total, în ultimele patru etape, în care adversarele au fost mai degrabă ”modeste”, ca să nu spunem… slabe rău, ridică un mare semn de întrebare cu privire la forma echipei! Pentru că, în mod clar, de valoare nu poate fi vorba, atât timp cât Hamza sau Blănaru trebuie ”comparați” cu alde… Haiduc, Cioplântă, Circov sau Cioară !
Revenind la meciul din Alba, un gol marcat de către Hamza Younes a asigurat califiarea în optimile de finală ale competiției, tunisianul reușind să-l învingă pe portarul de… ”suta de kile” – Suciu – și să dea colegilor ”un pic de liniște” înaintea duelului cu Mioveni, de marți.
Oricum, după cele 90 de minute, petroliștii au putut privi partea plină a paharului: calificarea, după o pauză de patru ani, în optimile de finală ale Cupei României! Pe micuța arenă din Galda de Jos, meciul a început cu o primă situție trecută în dreptul „lupilor”, un șut al lui Hamza Younes (6), din interiorul careului, ce a ocolit de puțin poartă, urmată, însă, de o ocazie uriașă a amfitrionilor, „bomba” lui Costea (10), expediată de la 25 de metri, întâlnind bara transversală a porții apărate de către Avram!
Echilibrul pe tabelă s-a menținut până la capătul primei jumătăți de oră, iar Younes (32), aflat la prima sa prezență ca titular după revenirea la Petrolul, avea să facă diferența, găsind drumul spre plasa porții adverse cu un șut plasat, trimis de la 16 metri, în stânga lui Suciu.
Reușită ce avea să rămână, până la urmă, unică, pentru că, până la final, „lupii” n-au putut să se desprindă și să scape de emoții, chiar dacă ocazii au mai fost. Bratu (38 – lovitură liberă bătută, din colțul din dreapta al careului mare, direct pe poartă, la care Suciu a reușit să respingă), Cioinac (54 – reluare cu capul, de lângă bara din dreapta, pe lângă colțul scurt), Younes (66 – rămas singur doar cu portarul, a trimis peste transversală, după ce mingea i-a sărit dintr-un smoc de iarbă) sau Ștefănescu (79 – reluare spre poartă, din 7-8 metri, mingea fiind respinsă în corner de către Suciu) au irosit șansa unei victorii mult mai clare.
A rămas, astfel, 1-0, suficient pentru o calificare într-o fază în care Petrolul poate întâlni o grupare de prim eșalon. Până atunci, pentru trupa lui Flavius Stoican urmează un examen extrem de dificil în campionat, marți, de la ora 17.45, urmând să primească, pe „Ilie Oană”, vizita lui CS Mioveni.