• Un poliţist aflat în timpul liber l-a prins pe tâlhar

V. S.

Tâlharii la drumul mare au reînceput să apară și să dea lovituri în plină zi, pe străzile din Ploiești. Un eveniment de o asemenea natură s-a petrecut în după-amiaza de luni, pe strada Popa Farcaș din Ploiești, când o femeie în vârstă de 80 de ani, care se afla împreună cu soțul ei, a fost atacată și jefuită de un bărbat, care i-a smuls un lănțic pe care îl avea la gât.
Tânărul tâlhar a fugit, mai apoi, dar nu a avut șanse să se îndepărteze prea mult, pentru că în zonă, întâmplător, s-a aflat în acel moment și un polițist, în afara serviciului. Conform IPJ Prahova, agentul șef adjunct de poliție Adrian Tudose, de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, l-a văzut pe hoț fugind și a pornit în urmărirea acestuia, reușind să-l imobilizeze în scurt timp și să-l predea unui echipaj de poliție sosit la fața locului.
Tâlharul, în vârstă de 20 de ani, din Buzău și domiciliat fără forme legale în municipiul Ploiești, a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, și a fost prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Acesta are acum dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, dar polițiștii efectuează cercetări suplimentare în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.