CSU Târgovişte – Activ Prahova Ploieşti 10-29 (5-13)

Petre Apostol

Echipa de handbal feminin Activ Prahova Ploieşti a obţinut un succes clar, aşa cum era de aşteptat, pe terenul uneia dintre formaţiile din coada clasamentului, CSU Târgovişte, în etapa intermediară de la mijlocul acestei săptămâni, din Seria C a Diviziei A.
Elevele antrenorilor Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu nu au avut niciun fel de problemă în disputa din judeţul vecin, „bufniţele” dominând partida de la început până la final, încă de la pauză desprinzându-se la opt goluri diferenţă, scor 13-5. În cele din urmă, scorul final a fost de 29-10 pentru echipa ploieşteană, care a ajuns, astfel, la a şaptea victorie obţinută în cele nouă meciuri disputate.
Cele două echipe au evoluat în următoarea componenţă:
CSU Târgoviște: Șerban – Liță 5, Buzățoaia 2, Ivanciu 2, Manea 1, Ilie, Popoiacu, Ion, Florea, Toma, Ene. Antrenor: Aurel Iancu.
Activ: Paraschiv, Tudor – Panaite 6, Neacșu 5, Stoica 4, Șerban 3, Tabarcea 3, E. Leuștean 2, Crețu 2, Andrița 2, Mureș 1, Ciuplea 1, Shutska, I. Leuștean, Popescu. Antrenori: Florin Ciupitu, Nicolae Nimu.
Totuşi, pentru Activ Prahova Ploieşti situaţia din clasament tocmai s-a complicat, CSM Târgu Jiu reuşind să producă prima înfrângere a sezonului formaţiei din fruntea ierarhiei, CS Dacia Mioveni 2012, menţinându-se, astfel, la egalitate de puncte cu gruparea prahoveană şi la trei puncte de prima poziţie. Cu principala marcatoare a formaţiei, ucraineanca Zinatullina (care şi acum a înscris de nouă ori), revenită după rezolvarea situaţiei cu privire la certificatul de transfer internaţional, echipa gorjeană s-a impus, pe teren propriu, în duelul cu formaţia argeşeană, scor 23-21 (12-10).
Prin urmare, succesul formaţiei din Târgu Jiu poate fi considerat o avertizare pentru Activ Prahova Ploieşti, înainte de duelul direct programat mâine, în Sala Sporturilor „Olimpia”, de la ora 16:00, în finalul primei jumătăţi a fazei preliminare din campionat.