FC Argeș – FC Petrolul 1-1 (1-0)

Stadion: “Nicolae Dobrin”. Spectatori: circa 1000. Marcatori: Blejdea (10)/Arnăutu (56).
FC Argeș: Ducan – Tofan, Turda, Șerbănică, Mușat – Prepeliță (cpt), Moihedija – N. Popescu (84 R. Grecu), Matis, Blejdea (70 C. Barbu) – Buhăescu (46 I. Șerban). Antrenor: Ionuț Badea.
FC Petrolul: Lungu – Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Meza Colli, Cioinac (46 Ștefănescu; 79 Mihăescu) – Gavrilă (57 Blănaru), Marinescu (cpt), Saim Tudor – Arnăutu. Antrenor: Flavius Stoican.
Au arbitrat: Marian Barbu (Făgăraș) – Stelian Slabu (Brașov) și Mihai Cantemir (Făgăraș).
Observatori: Traian Marcu (Sibiu) și Andrei Ioniță (București).
Jucătorul meciului: Sergiu Arnăutu.

Petrolul a bifat cea de-a doua remiză consecutivă în deplasare, 1-1, pe terenul echipei FC Argeș Pitești. Gazdele au condus la pauză, după reușita lui Blejdea (10), iar „lupii” au egalat în debutul părții secunde, cu golul lui Sergiu Arnăutu (56).
Cu 16 ore și jumătate mai târziu decât ar fi trebuit, din cauza ceții ce și-a făcut de cap, sâmbătă seară, la Pitești, derbiul penultimei runde a turului de campionat s-a jucat ieri la prânz, pe arena „Nicolae Dobrin”. Și, din nefericire, nu a făcut-o sub cele mai bune auspicii pentru petroliști, în condițiile în care, după doar zece minute de joc, amfitrionii reușeau, deja, să deschidă scorul: Blejdea a tras puternic de la 18 metri, lateral stânga, Lungu a văzut puțin târziu mingea, a întins mâna, însă, din mănușa sa, balonul a luat un efect ciudat și a ricoșat în plasă!
„Lupii” au căutat o replică rapidă, dar, până la pauză, n-au pus în pericol poarta apărată de către Ducan. Fața jocului s-a schimbat radical în debutul părții secunde, atunci când elevii lui Stoican au avut trei minute de forcing și tot atâtea ocazii să restabilească egalitatea. Golgheterul ploieştean Arnăutu a marcat cu o execuție impecabilă, de la 14 metri lateral stânga, așezând mingea în vinclul opus al porții apărate de către Ducan, în min. 48, partea secundă arătând mult mai bine pentru “găzari”, dar, totuşi, se poate spune că rezultatul de egalitate nu a fost unul “mincinos”!
Cu această remiză din „Trivale”, Petrolul își păstrează poziția a treia în clasamentul la zi al eșalonului secund, iar, miercuri, va avea parte de o nouă deplasare, la Turnu Măgurele, pentru restanța cu Turris-Oltul (ora 19.30). Pe „Ilie Oană” urmează să revină lunea viitoare, în ultima etapă a turului de campionat, ce va programa jocul cu Gloria Buzău (ora 18.00).

Suporterii… “întinşi” pe drum”!

Din păcate, amânarea partidei, de sâmbătă seară, pentru ieri la prânz, a privat Petrolul se sprijinul celor peste 500 de fani care făcuseră deplasarea iniţial. Mulţi dintre ei au decis să nu mai revină, a doua zi, în “Trivale”, din cauza incidentelor cu Jandarmeria, aproape 50 de suporteri ploieşteni fiind duşi la secţie, sâmbătă, după ce au fost percheziţionaţi, întinşi pe trotuare, cu faţa la pământ, aceştia acuzând forţele de ordine de abuz!