Violeta Stoica

Fondurile alocate de către Ministerul Sănătății, sub semnătura fostului ministru Sorina Pintea (PSD), au contribuit, în cursul acestui an, la dotarea cu aparatură ultraperformantă a multor spitale din sistemul sanitar de stat din județul Prahova.
Indiferent de culoarea politică a primarilor localităților prahovene, fostul ministru al Sănătății s-a ținut de cuvânt și a direcționat sumele necesare pentru înnoirea dotării cu echipamente medicale în unitățile sanitare cu paturi. Zeci de milioane de lei au ajuns în spitalele prahovene, pentru achiziția de aparatură, cea mai mare sumă fiind destinată Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
Și maternitatea ploieșteană a primit fonduri, iar în urma finalizării procedurii de achiziție, un ecograf de ultimă generație a intrat în dotarea spitalului.
Veștile bune pentru unitățile medicale este posibil să se oprească la nivelul anului 2019, pentru că, așa cum arată proiectul bugetului de stat pe anul 2020, propus de Ludovic Orban și Guvernul pe care acesta îl conduce, Sănătatea va avea alocate sume mai mici anul viitor, comparativ cu anul care se încheie peste câteva zile!

Fondurile primite de la Ministerul Sănătății au fost mană cerească pentru spitalele publice, în anul 2019. Datorită cofinanțării alocate de Ministerul Sănătății și de Consiliul Județean Prahova, atât la Spitalul Județean de Urgență, cât și la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, ambele aflate în administrarea autorității județene, au fost achiziționate echipamente medicale ultraperformante.ecograf 4D - Bogdan ToaderZilele trecute, la maternitatea ploieșteană a ajuns un ecograf de ultimă generație, care va veni cu siguranță atât în ajutorul pacientelor, cât și al medicilor spitalului, pentru o diagnosticare cât mai exactă.
Ecograful care funcționează inclusiv în sistem 4D a costat circa un milion de lei, 90% din fonduri provenind de la Ministerul Sănătății, iar restul de 10% – de la Consiliul Județean Prahova.
De altfel, președintele CJ, Bogdan Toader, a anunțat ieri că în dotarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești a intrat și acest aparat de ultimă generație: “O veste ecograf 4D - maternitat1extraordinară înaintea Sărbătorilor de Iarnă a venit din partea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești, unitate medicală aflată în administrarea Consiliului Județean! Viitoarele mămici care apelează la serviciile medicale ale specialiștilor maternității din Ploiești vor putea să beneficieze de unul dintre cele mai performante ecografe din țară și cel mai modern din sistemul public de sănătate al județului Prahova.
Este vorba despre un aparat de înaltă performanță dedicat examinărilor în sistem 2D, 3D și chiar 4D. Astfel, poate fi efectuat controlul medical atât al femeilor însărcinate, cât și al fătului, pentru depistarea exactă a eventualelor probleme de sănătate, fie la nivelul cordului, al mușchilor sau al scheletului.
Ecograful de ultimă generație a fost achiziționat de spital cu fonduri de la Ministerul Sănătății (alocate sub semnătura fostului ministru social-democrat Sorina Pintea) și de la Consiliul Județean. 90% din valoarea totală (1.088.999 de lei) a fost acoperit din banii de la Ministerul Sănătății, iar restul de 10% – de la bugetul județului, prin alocare de la Consiliul Județean”.
Pe de altă parte, Bogdan Toader a mai anunțat și că au fost modernizate, în ultima perioadă, noi spații din incinta spitalului, printre care și patru rezerve noi, dotate cu baie proprie și cu televizor, pentru creșterea confortului pacientelor.