În perioada 13 – 15 decembrie 2019, la București s-au desfășurat finalele Campionatelor Naționale de Seniori la Șah Rapid, Blitz și Dezlegări de Studii şi de Probleme.
Ștefan Mihai, junior de performanță legitimat la CSU Ploiești (director Octavian Bădiceanu, antrenor Constantin Ţurlea), a cucerit medalia de aur la proba de dezlegări de studii și de probleme. Cu un punctaj de 29,65 (în 120 de minute), sportivul ploieştean l-a devansat pe Stefan Mihaimaestrul internațional Mihnea Costachi (CS Politehnica Iași), care a obținut 25 de puncte (119 minute), podiumul fiind completat de Cosmin Pit – Rada (CS Universitatea Târgoviște), cu 23,9 puncte (120 minute).
De menţionat că foarte aproape de o clasare pe podium a fost şi Andrei – Cristian Bulău, tot de la CSU Ploiești, care a încheiat cu 23 de puncte (117 minute), situându-se pe locul al patrulea.
Finala feminină la proba de dezlegări de studii și de probleme a fost câștigată de Teodora Trăistaru (ACS Smart Galați), cu 32,5 puncte (120 minute), însă medalia de argint i-a revenit sportivei ploieştene Dariana – Gabriela Didiliuc (legitimată la CSM Craiova), care a încheiat cu 27,5 puncte (117 minute). Podiumul a fost completat de Irina – Luiza Marin (ACS Arnia ChessIT), cu 19 puncte (120 puncte). De remarcat faptul că, la numai 23 de ani, sportiva de înaltă performanță Dariana Didiliuc bifează a opta sa medalie (una de aur, cinci de argint și două de bronz) la Campionatele Naționale de Senioare.