Federația Română de Fotbal a stabilit regulile care vor duce la stabilirea viitoarelor echipe de Liga a III-a.
Astfel, promovează din Liga 4 în Liga 3, în campionatul ediţiei 2020/2021, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB. Jocurile se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe terenul fiecărei echipe, datele de disputare fiind 13 iunie 2020, ora 18:00 – turul și 20 iunie 2020, ora 17:30 – returul. Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică, Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, fiind obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 8 iunie 2020, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului, dreptul de participare la jocul de baraj fiind al echipei care a câștigat campionatul județean.
În situația în care structura sportivă respectivă nu îndeplinește condițiile de participare la jocurile de baraj (nu deține personalitate juridică și/sau Certificat de Identitate Sportivă eliberat de MTS), jocurile de baraj nu se vor disputa, urmând ca echipa adversă, dacă îndeplineşte condițiile de participare, să fie declarată câștigătoare!
Stabilirea jocurilor de baraj va fi făcută prin tragere la sorţi în prezenţa tuturor reprezentanţilor asociaţiilor judeţene de fotbal, în luna februarie 2020, de către Departamentul Competiţii al FRF, după același algortim, al tragerii la sorți ”pe regiuni”, folosit și în precedentele ediții.
Astfel, viitoarea campioană a județului nostru (în acest moment, șanse reale pentru a ocupa primul loc îl au echipele CSO Plopeni, Petrolistul Boldești, Tricolorul Breaza sau CS Bănești) face parte din Regiunea 6, Sud, compusă din județele Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova .
Pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele 3 (trei) jocuri de baraj din fiecare regiune , la precedentele două trageri de acest gen, campioana ultimelor două sezoane în fotbalul prahovean, CS Blejoi, jucând, pe rând, cu Venus Independența (în 2018, joc de baraj pierdut în fața echipei din Călărași), respectiv cu campioana județului Giurgiu, în acest an, baraj câștigat de blejoieni, care au reușit astfel promovarea.
Și în acest an, cluburile calificate vor prezenta tabele nominale cuprinzând maximum 22 jucători care participă la jocul de baraj. Cheltuielile necesare pentru organizarea jocurilor de baraj vor fi suportate de echipa organizatoare a fiecărui joc, cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor fiind în valoare de 3.000 de lei pentru fiecare echipă.