Fost antrenor la CSM Roman, Ceahlăul, CSM Poli Iaşi, FC Botoşani, Astra şi FC Hermannstadt, dar și selecţioner la naţionala U18 şi U19 a României, Costel Enache preia Petrolul pe locul 8 în Liga 2, cu 31 de puncte, la zece, respectiv şase puncte de UTA şi CS Mioveni, primele două clasate pe poziţiile direct promovabile. În același clasament, Rapid, Petrolul in Turcia1ocupanta locului 3, care duce la barajul pentru Liga 1, are patru puncte în plus faţă de echipa ploieşteană, astfel că, în campionatul Ligii 2, care se va relua la finalul lunii februarie 2020, Petrolul nu are loc să facă vreun pas greșit, ținând cont că s-au jucat deja două meciuri din retur, iar rezultatele directe cu echipele ”de deasupra”, din clasament, nu sunt foarte bune (la egalitate de puncte cu UTA, de exemplu, tot arădenii sunt clasați superior).
Antrenorul a decis ca pregătirea de iarnă să fie, în totalitate, ”ghidată” spre Turcia, condițiile de antrenament (în țară, din cauza vremii, programul poate fi bulversat oricând) și… liniștea fiind principalele argumente.
Astfel, ploieștenii vor merge în două turnee în Antalya, primul, găzduit de Hotelul Atlantis (foto, dreapta), din Belek, iar al doilea de resortul Kamelia Selin (foto, stânga), tot în aceeași zonă a sudului Turciei, astfel că perioada petrecută în țară va fi foarte scurtă, Enache având ocazia să pregătească în liniște ”noul Petrolul”!
”Putem avea un parcurs aproape perfect şi, pas cu pas, să ne depăşim, unul câte unul, adversarii. E drept, nu avem un aliat în timp, pentru că etapele sunt puţine, dar asta ne forţează să credem că nu avem dreptul să facem vreun pas greşit! Vom reîncepe campionatul cu două jocuri pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi şi Farul Constanţa, două echipe cu forţă, iar aceste meciuri ne vor arăta direcţia pe care o vom urma în primăvară, ne pot da elan şi ne pot oferi încredere pe mai departe”, a crede noul antrenor al „lupilor”.