Laura Moagher Fulgeanu, parlamentar PSD de Prahova, a susţinut că nu este de acord cu tăierea pensiilor magistraţilor, măsura propusă de PNL. Declaraţia deputatei a fost făcuta vineri seara, în emisiunea „Ultima ora” cu Liliana Ruse, la România TV, potrivit ph-online.ro.

Laura Moagher Fulgeanu este solidară cu doleanțele magistraţilor din Prahova şi este conştientă de faptul că politicul trebuie să ajute actul de justiție, nu să-l înfrâneze sau obstrucţioneze.

„Măsura actualei puteri nu este binevenită, într-un moment în care intreaga Europă așteaptă performanțe în acest domeniu, în țara noastră. În judeţul Prahova, Adunarea Generală a Judecătorilor a decis suspendarea proceselor începând cu 20 decembrie, în semn de protest față de decizia PNL, care afectează în mod evident şi ireversibil independența sistemului de justiție.”, a declarat deputatul PSD de Prahova.

Deputatul Laura Moagher Fulgeanu va susține cauza acestora de la Tribuna Parlamentului, considerând că sistemul nu va putea fi performant în condițiile în care se realizează tăieri de fonduri, nu există investiţii şi nu este privit sistemul în perspectivă.