F. T.

Am tot amintit că în judeţ avem de-a face cu escroci care păcălesc bătrâni prin metoda “Pomana”, „Accidentul” ş-a.m.d. Am scris şi despre “ghicitoare”, în plasa cărora au picat destul de mulţi… naivi.
Despre şoferi prinşi băuţi la volan am tot amintit până ne-am plictisit.
De data aceasta schimbăm repertoriul infracţiunilor şi amintim despre caftangii şi tâlhari.
Astfel, potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, “polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Blejoi efectuează cercetări într-o cauză având ca obiect agresiunea.
Concret, “în ziua de 25 februarie a.c., un adolescent în vârstă de 17 ani i-a aplicat unui bărbat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, înjunghiindu-l totodată cu cuțitul în zona membrelor inferioare. Minorul a fost depistat pe raza comunei Bărcăneşti și condus la sediul secției pentru audieri. Victima a fost reexaminată medico-legal, stabilindu-se că leziunile provocate necesită 20-25 zile de îngrijiri medicale, viața nefiindu-i pusă în pericol. Bănuitul a fost reținut iniţial pentru 24 de ore, iar mai apoi arestat preventiv pentru 30 de zile” (comunicat IPJ Prahova).
Arest – dar la domiciliu – a căpătat din partea magistraţilor prahoveni un alt individ, în vârstă de 21 de ani.
Iată şi motivul, explicat într-un comunicat al poliţiei prahovene: “În noaptea de 17 spre 18 februarie a.c., un bărbat în vârstă de 37 de ani, care se deplasa spre casă, a fost abordat de o persoană necunoscută, care i-a solicitat telefonul mobil pentru a vorbi cu cineva. Victima s-a conformat, iar când a vrut să își recupereze telefonul, a fost amenințată de agresor, ultimul plecând cu bunul persoanei. În urma verificărilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei – un tânăr de 21 de ani din municipiul Ploieşti. Acesta a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, judecătorii luând decizia plasării acestuia în arest la domiciliu”.