Până la sfârşitul lunii în curs, cu posibilitatea de prelungire, toate instituţiile de cultură din judeţ – muzee, case de cultură, dar şi teatrul şi filarmonica din Ploieşti – nu vor mai avea program cu publicul.
Decizia a fost luată de către reprezentanţii autorităţilor, fie de la nivel judeţean, fie de la nivel local. În acest context, având în vedere dispoziţia preşedintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, din data de 10 martie, privind unele măsuri suplimentare pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu coronavirus, Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova a anunţat că îşi suspendă toate activităţile atât la sediul său din Ploieşti, cât la toate secţiile din judeţ. De asemenea, au fost suspendate atât vizitele, cât şi toate lecțiile, expozițiile temporare, conferințele, întrunirile și orice altă activitate cultural artistică și educativă, inclusiv de la Grădina Botanică.

Spectacolele programate la Casa de Cultură din Câmpina vor fi reprogramate

Din cauza restricțiilor legate de întrunirile publice, şi instituţiile de cultură din cel de-al doilea municipiu din Prahova şi-au readaptat activitatea. Astfel, Casa de Cultură ”Geo Bogza” a anunţat anularea spectacolelor programate în luna martie. Prin urmare, concertul formației Direcția 5, anunţat pentru data de 19 martie, spectacolul caritabil din 21 martie, precum și piesa de teatru ”Cafeneaua domnului ministru”, din 24 martie, vor fi reprogramate.