În acest articol vom vorbi despre un laptop scump de gaming, dar care este și foarte performant. După un review detaliat, sperăm că îți va fi mai ușor să iei decizia dacă merită sau nu banii.

Laptopul de gaming Acer Predator Helios 700 este unul dintre cele mai performante de pe piață în acest moment. De aceea se explică și prețul destul de mare, de aproximativ 10000 de lei. În funcție de magazinul din care îl achiziționezi poți să îl găsești și la ofertă sau la același preț, dar cu un rucsac cadou.

Să vedem care se clasifică acest laptop în funcție de performante, design, specificații și calitate.

1. Specificații generale

Laptopul de gaming Acer Predator Helios 700 este echipat cu procesor Intel Core i7 9750H până la 4.5GHz. Din păcate, nu este ultimul tip de procesor fabricat de Intel Core fiindcă deja există laptopuri care au i9, ultima generație.

În ciuda acestui lucru, procesorul i7 își face treaba! Este performant, suportă activitate intensă pe laptop și nu se blochează atunci când îți e lumea mai dragă, în mijlocul jocului.

Placa video este un performantă, fiind fabricată de nVIDIA. Astfel, acest model de laptop are placă nVIDIA GeForce RTX 2070 de 8GB, una dintre cele mai puternice de pe piață. De aceea, laptopul nu este bun doar pentru gaming, ci și pentru design și grafică.

Memoria laptopului este un alt punct forte. Spațiul de stocare este HDD 2TB Seagate și 1TB SSD Intel M.2. Memoria RAM este de asemenea foarte mare, de 16GB, ceea ce îți permite să urmărești video-uri în 8K.

2. Design

Acer Predator nu are un design foarte diferit față de majoritatea laptopurilor de gaming prezente pe piață. Este destul de gros, pare a fi butucănos iar design-ul este destul de similar cu cel de la ASUS sau de la Lenovo.

Singurul punct bonus pentru Acer Predator este faptul că are tastatura și touchpad-ul culisante, ceva inovator pentru laptopurile de gaming.

Ecranul este unul mare cu diametrul de 17,3 inch, numai bun pentru jocuri sau pentru grafică.

Tastatura este una făcută special pentru gameri înrăiți. Tastele WASD și săgețile sunt mai înălțate, pentru a crea o experiență de gaming mai bună și mai rapidă.

3. Sistemul de răcire

Acesta este un alt avantaj al laptopului Acer Predator. Sistemul de răcire este unul perfect construit pentru gaming. Chiar dacă este puternic, nu vei avea senzația că decolează laptopul atunci când s-a încins.

4. Materiale utilizate

Din păcate, aici este un punct în minus pentru Acer Predator. La fel ca majoritatea laptopurilor de gaming, ei au optat pentru plastic. Este destul de gros și pare a fi rezistent, dar dă o notă ieftină acestui laptop premium.

5. Baterie

Nici aici nu excelează laptopul de la Acer. Deși pentru activități uzuale autonomia bateriei este de 3-4 ore, pentru gaming, laptopul rezistă maximum 1 oră.

Merită banii?

În ceea ce privește performanța, este un laptop excelent de gaming. Dacă ești interesat de gaming, grafică și design și au un buget mare, atunci Acer Predator este un laptop ideal. În caz contrar, este mult prea scump pentru activități uzuale.