Federația Română de Fotbal organizează eCupa României la FIFA 20, pe platforme PS4, iar LPF – campionatul- în același format, ambele dedicate pasionaților de jocuri pe calculator. În Cupă,  fiecare echipă din primul eșalon va fi prezentă prin propriii jucători în competiția din FIFA 20, un fost junior al Astrei, internaționalul de tineret Mihailă, luptând pentru Universitatea Craiova, iar fostul petrolist Filip – pentru Dinamo, de exemplu. În campionat se va merge pe o întrecere dedicată gamerilor, fiecare club desemnând doi reprezentanți, dintre suporteri!
Fotbalul traversează o perioadă dificilă, competițiile de pe teren sunt oprite, iar această criză are un impact asupra tuturor. Dar, suporterii rămân totdeauna pe primul loc, toate cele 14 cluburi din Liga 1 dându-și acordul să ofere un show inedit pentru fani!
Sub sloganul “eCupa României, împreună împotriva pandemiei”, jucători de la fiecare echipă din Liga 1 se vor duela în FIFA 20, pe platforme PS4!
Competiția începe pe 27 aprilie și va avea finala pe 6 mai. Partidele se vor disputa pe sistemul cel mai bun din trei meciuri, toate echipele vor avea aceeași valoare a jucătorilor în joc, un rating mediu de 85. Meciurile vor fi transmise în direct pe Facebook și pe canalul de Youtube FRF TV.

Bilete virtuale, încasări donate luptei cu coronavirusul!

Prin această nouă competiție, fiecare iubitor al fotbalului poate contribui direct la susținerea luptei comune împotriva coronavirusului! Se vor pune în vânzare abonamente la toate meciurile eCupei României. Abonamentele în tribuna virtuală pot fi achiziționate pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro, prețul unui abonament fiind de 10 lei (se pot cumpăra oricâte abonamente se doreşte)! Întreaga sumă încasată va fi redirecționată către UNICEF, care va achiziționa echipamente de protecție (măști, mănuși, ochelari), termometre cu infraroșu și alte echipamente speciale necesare în pandemie asistenților medicali comunitari, asistenților și lucrătorilor sociali care merg pe teren pentru a asigura copiilor vulnerabili și familiilor acestora servicii de sănătate și protecție socială.