F. T.

Duminică, în jurul orei 14.15, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova, aflată pe raza localității Pietroșani, a surprins un bărbat care braconase un căprior, folosind un laț.
Potrivit unui comunicat al IJJ Prahova, “în momentul apariției jandarmilor, bărbatul a aruncat animalul, pe care se apucase să îl tranșeze folosindu-se de un cuțit și un topor, într-un lac. Persoanei în cauză i s-a întocmit proces verbal pentru săvârșirea infracțiunii de „braconaj”, în conformitate cu Legea 407/2006, art.42, alin.1, lit.q. Obiectele folosite la săvârșirea infracțiunii au fost predate organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor. De asemenea, poliţia îl va cerceta şi pe autorul faptei, urmând să dispună măsurile de rigoare”.
În plus, după cum mai precizează reprezentanţii IJJ Prahova, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2000 de lei, pentru încălcarea O. M 3/2020, art. 1, întrucât s-a deplasat în afara locuinței fără a avea un temei justificat.