F.T.

În urmă cu aproape două săptămâni, întâi ne  miram şi  apoi promiteam că vom scrie despre numărul tot mai mare al şoferilor prinşi  conducând sub influenţa alcoolului,  pe şoselele din judeţ.
Ne ţinem de cuvânt.
În seara zilei de luni,  11 mai, în jurul orei 21:40, pe DJ101F, în comuna Drăgăneşti, sat Cornu de Jos, „un autoturism a lovit din spate un atelaj hipo (în foto), iar conducătorul auto și-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului. Căruțașul a fost transportat la spital, rănit ușor, la prima vedere. Acesta se afla singur în atelaj.  În urma investigațiilor efectuate de lucrătorii de poliție rutieră, la scurt timp după producerea evenimentului, s-au identificat atât vehiculul implicat cât și conducătorul auto, respectiv un tânăr  în vârstă de  20 ani, care se afla sub influența băuturilor alcoolice ( 0, 28 mg/l alcool pur în aerul expirat)”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova.
Dând doar cu câteva zile timpul înapoi, iată ce speţe mai prezintă poliţia prahoveană.
În ziua de 8 mai a.c., în jurul orelor 23:15, polițiștii din  Valea Călugărească au oprit pentru control un autoturism  care se deplasa pe DN1, pe raza comunei Albești-Paleologu. Întrucât şoferul- un bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Olt- emana halenă alcoolică, a fost testat, rezultatul fiind de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, din verificări a reieșit faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis.
Un alt dosar penal a fost întocmit sâmbătă, 9 mai, atunci când o  patrulă de siguranță publică a observat un autoturism deplasându-se haotic pe DJ101E, pe raza localității Gorgota. Conducătorul auto, un tânăr de 24 de ani, a ieșit pozitiv la testarea cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Întrucât acesta a  refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii  alcoolemiei, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Aceeaşi zi de 9 mai.  S-a lăsat iar cu dosar penal fiindcă,  în jurul orei 16:30, agenţii rutieri  au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Bulevardul Republicii din Ploiești. La volan se afla un bărbat în vârstă de 44 de ani, care,  în urma testării cu aparatul etilotest, prezenta o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Alt dosar penal, tot în zi de 9 mai:  pe  raza comunei Măneciu Pământeni, a avut loc un accident soldat numai cu pagube materiale. În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit  că un bărbat de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe un drum comunal, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, părăsind partea carosabilă și intrând în coliziune cu gardul unui imobil. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost  testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,81 mg/l alcool  pur în aerul expirat.
Seara zilei de… Da, tot de 9 mai.    În  jurul orei 23:20, un conducător auto, în vârstă de 25 de ani, a fost depistat la volanul unui autoturism având o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta se deplasa pe raza comunei Târgșoru Vechi, fiind oprit pentru control de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bucov. Evident, tânărului  i-a fost întocmit dosar penal.
Noaptea  de 9 spre 10 mai, în jurul orei 00:20. Polițiștii Secției  Rurale  Câmpina au fost sesizați că, pe raza comunei Brebu, un autoturism a lovit gardul unui imobil. La fața locului a fost găsit un autoturism care se afla în afara părții carosabile, prezentând avarii, iar gardul imobilului era distrus pe o lungime de aproximativ patru metri. Lângă autoturism, a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 49 de ani, care a declarat că a pierdut controlul asupra direcției de mers într-o curbă şi s-a oprit în gard. Oamenii legii au constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și, mai mult, avea o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi-n acest caz,  din nou, dosar penal !
Duminică dimineaţa,  10 mai. În jurul orei 10:30, în zona intersecției DJ 101 cu DC 112 B, în comuna Filipeștii de Târg, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară, care circula către comuna Florești. La volan a fost identificat un bărbat de 32 de ani, care în urma testării cu aparatul etilotest a  prezentat o valoare de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Evident, dosar penal şi pentru acest şofer.
Să mai continuăm cu alte exemple? Nu o mai facem.
Deja ne ia şi pe noi cu ameţeală…