V. S.

Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică la Poiana Câmpina, după ce o femeie în vârstă de 90 de ani, din localitate, decedată marți, 12 mai, la Spitalul Municipal Câmpina, s-a dovedit a fi fost infectată cu Covid 19.
Potrivit informațiilor făcute publice de către Direcția de Sănătate Publică, femeia a murit la scurt timp după ce fusese adusă în stare gravă la spitalul din Câmpina, în aproximativ 45 de minute de la internare.
În urma decesului, au fost prelevate probe pentru depistarea unei eventuale infecții cu coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv. Femeia era cunoscută și cu afecțiuni cardiace.
DSP Prahova a deschis ancheta pentru a stabili lista persoanelor cu care a intrat femeia în contact, acestea urmând să fie testate pentru coronavirus.
Acesta este al cincilea deces al unei persoane infectate cu coronavirus din județul Prahova.
Comuna Poiana Câmpina a mai avut probleme cu epidemia de coronavirus, în urmă cu o lună, când sediul primăriei din localitate a fost închis pentru două săptămâni din cauza apariției unor cazuri de infectare la personalul din administrația publică locală.
Și la un spital privat care are sediul tot în Poiana Câmpina au fost cazuri de infectare, la personalul medical al unei secții, ulterior unitatea medicală fiind dezinfectată și redeschisă complet.