• Eforturile de a ţine sub control pandemia COVID-19 pot fi zădărnicite de acei cetăţeni care încep să nu mai ţină cont de sfaturile oficiale, a avertizat  directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, relatează agenţia DPA, preluată de Agerpres.”Oboseala faţă de măsurile de urgenţă ameninţă câştigurile preţioase pe care le-am obţinut în combaterea virusului. Relatări despre neîncrederea în autorităţi şi teorii ale conspiraţiei alimentează mişcările împotriva distanţării fizice şi sociale”, constată acest responsabil al OMS.
    El remarcă la cealaltă extremă şi cazuri de persoane care ”se comportă excesiv de precaut, limitându-şi interacţiunile sociale şi accesul la serviciile medicale”.
  • Potrivit unui nou studiu al unor oameni de știință americani, virusul Corona ar putea fi transmis, în primul rând, atunci când vorbim. După cum arată studiul publicat  în revista „Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America” (PNAS), micro-picăturile expulzate la vorbire pot rămâne în aer mai mult de zece minute, într-o incintă închisă, potrivit Hotnews. Pentru studiu, cercetătorii de la Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Rinichi (NIDDK) au avut un subiect care repetă sintagma „Rămâi sănătos” într-o cameră închisă, timp de 25 de secunde. Un laser proiectat în cameră a luminat picăturile, ceea ce le-a făcut vizibile și cuantificabile. În medie, picăturile au rămas în aer douăsprezece minute.