”Bomba” primului jucător din Liga I infectat cu COVID 19, anunțată vineri, a … răsuflat repede. Portughezul Ricardinho, jucătorul echipei FC Voluntari, suspect de COVID-19 după efectuarea unui prim test, prin ”metoda rapidă”, a primit rezultatul celui de-al doilea test, având o relevanță mult mai exactă, iar acesta a ieşit negativ. Ricardinho – aflat în ”izolare” la stadionul din Voluntari- va rămâne cele 14 zile ”la bază”, apoi se va putea alătura colegilor săi, care au intrat în cantonament centralizat, la Baza Sportivă a Federației Române de Fotbal de la Buftea.
Zilele acestea, majoritatea echipelor din Liga I au reluat pregătirile, efectuând și testele pentru prezența COVID 19, până acum, din fericire, nefiind niciun caz confirmat.
Ulterior testelor, jucătorii intră în cantonament pentru 14 zile, repetând aceste testări încă de două ori, ședințele de pregătire respectând protocolul medical inițiat de FRF și MTS pentru reluarea antrenamentelor. Apoi, se va trece (cel mai probabil după 1 Iunie), la faza a doua a antrenamentelor, cu desfășurare normală, iar, dacă nu apar evenimente neprevăzute, pe 12 iunie sunt ”ceva speranțe” că se va putea relua Liga I.

Se pregăteşte şi un ”scenariu” cu COVID

Liga Profesionistă de Fotbal a transmis celor 14 cluburi membre o adresă a Federației Române de Fotbal cu privire la modul de finalizare a actualului sezon competițional în situaţia în care vor exista cazuri de jucători depistați pozitiv cu virusul SARS-CoV 2 în faza de reluare a antrenamentelor sau după începerea competiției, și cu respectarea expresă a obiectivului de disputare a tuturor partidelor rămase de jucat în actualul sezon competițional.

8-c-lpfSe așteaptă, de asemenea, și punctul de vedere al fiecărui membru LPF cu privire la necesitatea adoptării unor sancțiuni disciplinare pentru nerespectarea prevederilor Protocolului medical privind reluarea antrenamentelor.