F.T.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii prahoveni au derulat o acțiune cu efective mărite pe traseul Vălenii de Munte – Cheia și în comunele arondate Secției de Poliție Rurală Drajna, având ca scop principal asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră, dar şi  verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, în contextul riscului răspândirii infecției cu virusul Covid-19.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, „în acest context , au  fost legitimate 479 de persoane, controlate – 378 de autovehicule, fiind efectuate şi 156 de testări cu aparatul etilotest. Totodată, au fost verificați 10 agenți economici, iar lucrătorii specializați ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au verificat 5 deținători de arme.
Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 152 de sancțiuni contravenționale, atât pentru abateri la regimul rutier, comerț ilicit,  cât și pentru încălcarea normelor impuse pe durata stării de alertă. Valoarea sancțiunilor depășește 100.000 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute 6 permise de conducere și 10 certificate de înmatriculare”.
Reprezentanţii poliţiei prahovene exemplifică  şi câteva  abateri mai grave: „Cu ocazia controlului efectuat la o societate comercială din Vălenii de Munte, s-a constatat faptul că nu erau respectate prevederile HG nr. 857/2011 privind efectuarea triajului personalului, în acest caz fiind aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 1600 lei. Tot în Vălenii de Munte, la un agent economic,  reprezentanții DSVSA Prahova au constatat faptul că punctul de lucru al societății nu a fost declarat la DSVSA Prahova, conform prevederilor legale. De asemenea, produsele alimentare depozitate în lăzile frigorifice nu erau ambalate și etichetate conform prevederilor legale. Astfel, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, conform prevederilor HG 984/2005, în cuantum de 20.000 lei. La un alt agent economic din comuna Măneciu, reprezentanții DSVSA Prahova au constatat  că produsele alimentare depozitate în lăzile frigorifice nu erau ambalate și etichetate conform prevederilor legale, fiind aplicată o sancțiune contravențională, conform prevederilor HG 984/2005, în cuantum de 22.000 lei”.