Consiliul Director al Federației Române de Baschet a anunțat sistemul competițional și regulile valabile pentru sezonul viitor al Ligii Naționale de Baschet Masculin, Ligii Naționale de Baschet Feminin, dar și pentru Cupa României la masculin și feminin.
Printre principalele modificări se numără trecerea la un sistem competițional cu o singură grupă valorică, cu sistem tur-retur, și cu opt echipe calificate în playoff. Astfel, în prima fază se vor juca meciurile tur-retur, după care, în faza a doua, primele opt clasate vor avansa în playoff, unde se vor disputa trei tururi, cu sistem „cel mai bun din cinci meciuri”. Pentru stabilirea locurilor 5-8 se va juca după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”. Echipele clasate, în prima fază, în afara primelor opt locuri vor juca în playout, după sistemul „cel mai bun din trei meciuri”.
De asemenea, în Cupa României – masculin se vor afla tot timpul doi jucători români pe parchet, dintre care cel puțin unul dintre jucători să fie U23.
Tragerea la sorți pentru stabilirea calendarului competițional este programată pe 24 august, pentru competițiile masculine, și pe 25 august, pentru competițiile feminine.
Liga Națională masculină este programată să înceapă în data de 10 octombrie 2020 și să se încheie în intervalul 2-12 iunie 2021. Cupa României la masculin este programată să înceapă între 3 și 7 octombrie 2020, iar Turneul Final 4 – în perioada 5-6 februarie 2021.
Liga Națională feminină este programată să înceapă în data de 3 octombrie 2020 și să se încheie în intervalul 15 mai 2021. Cupa României la feminin este programată să înceapă între 7 și 14 octombrie 2020, iar Turneul Final 4 – în perioada 27-28 februarie 2021.

Turneele Finale la juniori, amânate

În cadrul ședinței Consiliului Director al Federației Române de Baschet s-a mai stabilit, totodată, și amânarea Turneelor Finale din campionatele de juniori. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii numărului de îmbolnăviri cu Covid-19. Astfel, turneele de la U13-U20 au fost reprogramate după data de 17 august, în funcție de evoluția pandemiei și de măsurile impuse de Guvern în următoarea perioadă.
Trei echipe prahovene ar trebui să participe la Turneele Finale: CSȘ Ploiești (U15 masculin), CSM Ploiești (U14 feminin), ABC Lynx Ploiești (U13 masculin).