Metalul Buzău – CS Blejoi 2-2, 5-4 la lovituri de departajare

Stadion: „Cornel Negoescu”. Fără spectatori. Au marcat: Pavel (min. 11), A. Badea (in. 68) / I.Ilie (min. 8), C. Munteanu (min. 69). Departajare: Răileanu, Iancu, Lambru, Al. Oprea (apără portarul), Munteanu / D. Stan, Păun, Piciu, A. Badea, Bardaș.
Metalul: Chirițescu – G. Badea, Nedelcu (46 Păun), Piciu, Spătaru (46 D. Mihai) – Ispir (cpt.), M. Manea (56 D. Stan) – Sava, Pavel (56 Bardaș), A. Badea – Iacob (91 Zamfirescu). Rezerve neutilizate: Crețu – Tănase, Benga, Ceaușu. Antrenor: Valentin Stan.
Blejoi: Preda – Anghel, Al. Oprea, Năstase, Ghinea – Rudaru (cpt.), Răileanu – Chiși (46 Munteanu), Ilie (58 Teru), Cocoș – Lambru. Reserve neutilizate: Ad. Gheorghe – C. Stoica, I. Dumitru, Iancu, V. Badea, Aranghelovici, A. Oprea. Antrenor: Răzvan Vlad.
Avertismente: / Rudaru (40), Munteanu (74), Răileanu (103).
Arbitru: Mădălina Gherghi (Buftea). Asistenţi: Mihăiță Necula (București), Răzvan Negoiță (Brăila). Observator FRF: Mihail Băcescu (Brașov).
Jucătorul meciului: Iacob.

George Marin

Și Blejoiul și Metalul buzoian, echipa renăscută nu de multă vreme, din care, prin ’71, s-a născut Gloria, au dorit cu ardoare calificarea în turul următor al Cupei României și au luptat cu ardoare pentru acest scop. Au reușit calificarea buzoienii, după o înfruntare care a dus la limită capacitatea fizică a tuturor celor prezenți pe teren. S-a ajuns până la proba nervilor întinși, loviturile de departajare care s-au executat aproape de asfințit.
Pe un teren sintetic la limita minimă a lățimii, deja învechit, pe alocuri chiar ”chel” după atâta utilizare, unde mingea capătă sărituri precum „cocoloșul” de 13 lei din vremea când se cânta „Partidul meu iubit” (vorbesc pentru cunoscători, pentru ceilalți, căutați, vă rog, pe Youtube), cele două echipe au oferit un joc agreabil mai ales după pauză, cu o scădere logică, spunem noi, în perioada prelungirilor.
„Punch”-ul lui Ilie, urmare a unei prelungiri a balonului de către Cocoș, un balon venit din aruncare de la margine, a fost repede contrată de cel mai înalt jucător de pe teren cu o lovitură de cap de la bara îndepărtată, urmare a unei lovituri de la colț. O realizare care a amintit de golul lui Andone, cel bătrân, cu Suedia, la vremea când Mircea Lucescu preluase echipa națională. De la 1-1, jocul a mers în echilibru până la furtuna localnică dintre minutele 35 și 40, când gazdele au insistat zdravăn, mai ales prin cuplul format din incisivul Manea și tehnicul Iacob, ultimul încununând suita de bune situații cu un șut în stâlpul din stânga porții lui Preda (min. 38).
8-blejoi-cupa-1La reluare, Blejoiul a intrat cu multă hotărâre și ar fi putut lua din nou conducerea dacă șutul lui Ilie nu ar fi trecut în afara cadrului porții, finalitate a unei acțiuni care a plecat din dreapta, de la Cocoș, a ajuns în stânga la Lambru și a trecut prin mijlocul careului, la Munteanu, care, după o frumoasă preluare pe piept, singur în mijlocul careului mare, a trosnit bara (min. 49) aproape în același loc unde o nimerise și buzoianul Iacob. După ce jocul s-a stabilizat, Metalul a preluat conducerea în urma unei pase frontale trimise de Bardaș, pasă la care apărarea prahoveană s-a lăsat prea ușor surprinsă. Replica a venit rapid, cu ajutorul degajării greșite a portarului buzoian. De la acest scor, 2-2, fiecare echipă a încercat să dea lovitura de grație, dar fără a avea o forță care să determine înclinarea balanței. Una care a rămas în echilibru, deși Metalul a avut ceva mai multă insistență în prima parte a prelungirilor. Așa avea să rămână și în a doua parte, când cele două echipe s-au străduit să găsească ultimele resurse de energie. Degeaba! Nimeni nu a mai putut înscrie și s-a ajuns la ceea ce numim „loteria” loviturilor de departajare. Simplu, gazdele își continuă aventura în Cupa României visând la reeditarea performanței din ediția trecută, adică aducerea unei echipe de primă ligă pe micuța arenă din umbra stadionului Gloria. Pentru Blejoi acest obiectiv a rămas pentru ediția viitoare a competiției.