F.T.

Ocoalele Silvice de pe raza Direcţiei Silvice Prahova au pus la dispoziţia populaţiei, pentru încălzirea locuinţelor, 42.500 de metri cubi de material lemnos.
După cum ne-a precizat Cristi Brătăşanu, din cadrul Direcţiei Silvice Prahova, conform ultimelor date centralizate la nivelul institituţiei, până în prezent a fost livrată cantitatea de 42.500 de metri cubi lemn de foc.
Interlocutorul nostru ne-a mai precizat că, în cursul lunii octombrie – ca şi în cursul anilor precedenţi – este aşteptat un “ vârf” al cererilor din partea populaţiei.
Preţurile metrului cub de lemn de foc variază între 40 de lei şi 305 lei, în funcţie de mai multe criterii. Printre acestea se numără dimensiunile, specia şi, nu în ultimul rând, locul de unde este achiziţionat lemnul de foc.
Acesta poate fi luat fie din pădure (direct de la cioată), fie din platformele primare (lem scos la drum auto) sau din depozite.
Persoanele care doresc să se aprovizioneze cu lemn de foc se pot adresa pădurarului sau şefului de district de pe raza ocolului silvic în care îşi au domiciliul.
La nivel naţional, potrivit unui comunicat al Romsilva, în luna septembrie, în depozitele din ţară exista un disponibil de 277.855 metri cubi lemn pentru foc, iar până la finalul anului, în urma lucrărilor silvice, vor mai fi oferiți populației alți circa 700.000 metri cubi. Până în data de 21 septembrie, Romsilva a vândut populației 905.997 metri cub de lemn pentru foc.
Volumul disponibil și prețurile de vânzare a lemnului pentru foc sunt afișate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva și centralizat, în format electronic, pe pagina de internet www.rosilva.ro, în secțiunea ”Lemn pentru foc – de vânzare”, informațiile fiind actualizate periodic.