Nicolae Constantin a avut un start ”de poveste”, antrenorul prahovean reușind să câștige trei puncte mari la chiar prima sa apariție ca ”principal” pe banca unei formații de eșalon secund.
După perioade grele ale carierei de antrenor, în care a rezistat unor ”provocări”, antrenând selecționata de amatori a României, de exemplu, sau acceptând să fie secundul lui Octavian Grigore la Petrolul 52 în Liga a IV-a, Nae Constantin a reușit, în sfârșit, să ajungă la o echipă unde să poată ”munci”. Ultimele sale experiențe ca antrenor au fost la fel de grele, fiind secund la Al Hazem, în Arabia Saudită, sau ”principal” pentru un singur joc, la Filiași, în Liga a III-a, astfel că faptul că a acceptat să preia o echipă nou-prmovată, fără vreun punct după primele etape, nu a părut ieșit din comun, dar, cu siguranță, reprezintă o încercare temerară.
Iar debutul a fost perfect, nou-promovata din judeţul Maramureş bifând primul succes din acest sezon fix în faţa ocupantei locului secund. Startul meciului nu a părut a fi unul fericit pentru gazde, care au ratat un penalty prin portarul Alin Bota (13), într-una din rarele ocazii în care acesta nu a marcat de la punctul cu var în ultimele sezoane. Mai mult, oaspeţii i-au taxat pe maramureşeni prin golgheterul Hlistei, care a marcat pentru a cincea oară în acest sezon, atacantul giuleștean devenind, zilele trecute, protagonistul unui caz de dopaj, fiind posibil ca acesta să ”iasă din circuit”, cum se spune, cu o suspendare.
Egalarea a venit la jumătatea reprizei secunde, la o fază la care Ispas a centrat de pe stânga, iar Coman a trimis pe poartă cu capul. Drăghia a plonjat şi a blocat mingea, dar aceasta l-a lovit în picior şi a intrat în poartă. Acelaşi Coman a executat impecabil un nou penalty acordat gazdelor, cu 11 minute înainte de final, şi a adus victoria echipei sale, Nae Constantin câștigând chiar împotriva echipei la care a cunoscut cele mai mari satisfacții, ca jucător.

Timişoara, supriza primelor runde

Echipa antrenată de Octavian Benga, ASU Poli, s-a impus în derby-ul Timişoarei cu Ripensia (scor 2-0) și, profitând de eşecurile la limită suferite de Rapid la Recea şi de Petrolul pe propriul teren, a ajuns într-o poziție ”de promovare”!
Una dintre cele patru echipe rămase fără eşec după primele patru etape, ASU Poli, a dat piept cu vecina de oraş, Ripensia, într-un meci disputat pe terenul bazei Ştiinţa. Gazdele s-au impus cu 2-0, ambele reuşite fiind consemnate de la punctul cu var, în repriza a doua. Sokovic a comis un henţ şi a cauzat primul penalty al meciului, oferindu-i lui Axente ocazia de a deschide scorul (48), pentru ca apoi să vină rândul lui Păduraru în a provoca un alt penalty, după un fault la Mera. Acelaşi Axente a fost desemnat să bată, dar acesta i-a lăsat locul lui Alex Popescu, iar acesta a bifat primul său gol în tricoul lui ASU, echipă care poate fi considerată revelația primelor runde din eșalonul secund!
O altă nou-promovată a spart gheaţa, Aerostar obţinând cele trei puncte puse în joc după ce a fost condusă la pauză cu 2-0 de către Csikszereda, câștigând cu 3-2!
Prima victorie stagională a reuşit-o şi Mioveniul, învinsă fiind “lanterna roşie” Pandurii Lignitul, în timp ce duelul dintre Unirea Slobozia şi Farul urmează a fi reprogramat ca urmare a rezultatelor pozitive la testarea COVID-19 efectuată de echipa de la malul mării.
Tot în ultima rundă, Turris-Oltul a câştigat la limită un ”thriller” cu cinci goluri în duelul cu Chiajna, golul victoriei fiind reuşit în al patrulea minut de prelungire, fiind pentru a doua oară la rând când echipa teleormăneană a revenit în ultimele secvențe ale partidei! Asta după ce a pierdut promovarea în Liga I, exact în prelungiri, la Rapid!

Runda a şasea începe vineri

Petrolul Ploieşti revine la ora oficială a partidelor din cadrul eşalonului secund la finalul acestei săptămâni. Echipa antrenată de Viorel Moldovan joacă la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, sâmbătă, de la ora 11.00, meci netelevizat. Programul complet al etapei cu numărul VI din Liga a II-a, care debutează vineri și se încheie tocmai marțea viitoare, este următorul:
Vineri, 2 octombrie
ora 18.00: FC Rapid – Concordia Chiajna
Sâmbătă, 3 octombrie
ora 11.00: Farul Constanța – Metaloglobus București
ora 11.00: CSM Reșița – Unirea Slobozia
ora 11.00: Ripensia Timișoara – Gloria Buzău
ora 11.00: Dunărea Călărași – Aerostar Bacău
ora 11.00: Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Petrolul Ploiești
ora 13.00: Fotbal Comuna Recea – U Craiova 1948
Luni, 5 octombrie
ora 18.00: CS Mioveni – Turris Oltul Tr. Măgurele
Marți, 6 octombrie
ora 19.30: Universitatea Cluj – Pandurii Tg. Jiu

Huja – prezentat oficial, se testează o nouă pistă: Mohamed Ajnane!

8-huja-casetaFC Petrolul Ploiești a oficializat încă un transfer, clubul ploieștean semnând un acord cu tânărul fundaș central Marian Fernando Huja. Contractul se va întinde până la finalul actualei stagiuni, cu clauză de prelungire în eventualitatea promovării.
În vârstă de 21 de ani, Huja (1.91 m) s-a născut în Portugalia, la Cacem, din părinți români. El are, astfel, și cetățenie română, iar junioratul l-a făcut la academia clubului lusitan CF Belenenses, acolo unde a evoluat până la nivelul echipei „U17”.
Ulterior, a mers în Anglia, la Watford, jucând pentru formația „U18” a grupării britanice, iar trecerea către seniorat s-a materializat printr-un transfer în Danemarca, Huja semnând, în iulie 2018, cu divizionara secundă HB Koge. A devenit rapid un om de bază al nordicilor, bifând 49 de prezențe în ultimele două stagiuni.
8-caseta-ajnaneLa ”probe” pentru a prinde un loc în lotul Petrolului se află și un olandez, tot cu dublă cetățenie, Maroc fiind țara „de origine”! Este vorba despre un atacant de 30 de ani, Mohamed Ajnane, cu experiențe în ultimii ani doar în ligile de amatori olandeze, la Purmersteijn, OOstzaan și alte echipe de acest gen, jucător care ”la viața lui” a trecut prin liga a doua olandeză, la Telstar, Volendam sau FC Eindhoven, dar care, de ani buni, se ”luptă” pentru a rămâne în circuit, cum se spune, Petrolul fiind o șansă pentru a ”evada” din ligile de amatori olandeze.
Dacă va primi ”verde” pentru un angajament, aflăm zilele următoare, cert este că Petrolul tinde să devină un fel de ”El Dorado”!