F.T.

Timp de două zile – 29 şi 30 septembrie – polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Prahova au derulat mai multe acţiuni pentru identificarea armelor deținute ilegal, precum și pentru verificarea legalității modului de deținere, port și folosire a armelor de către deținătorii legali de pe raza județului.
În acest context, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, “au fost verificate 15 persoane şi întocmite cinci dosare penale. Dintre acestea din urmă, patru au ca obiect <<deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării conform art. 342 al.2 Codul Penal și 1 pentru nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă conform art.342 al.6 Codul Penal>>.
Totodată, au fost aplicate şi şase sancțiuni contravenționale şi ridicate cinci arme neletale și muniția aferentă. În cazul a şase persoane, a fost anulat dreptului de deținere, port și folosire arme”.