F. T.

Magistraţíi din cadrul Tribunalului Prahova au decis, la propunerea procurorilor, arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a lui A. Florian Cristian, supectul care ar fi omorât o tânără în localitatea Cosminele.
Bărbatul trebuie să stea după gratii până în data de 3 noiembrie a.c, însă decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată de către inculpat.
Tot la instanţa prahoveană s-a mai decis ca acesta să plătească şi cheltuielile judiciare.
Reamintim că bărbatul ar fi lovit-o şi strangulat-o pe fosta sa iubită – se pare într-un acces de furie- după ce a aflat că aceasta a mai fost căsătorită şi ar mai avea doi copii.
După comiterea crimei – la marginea comunei Cosminele – presupusul autor a târât corpul neînsufleţit al femeii, aruncându-l într-o râpă.
Cu referire la acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au emis următorul comunicat de presă: „La data de 04.10.2020, în jurul orelor 15.00, procurorul de serviciu din cadrul unității noastre de parchet a fost sesizat în legătură cu faptul că, pe raza comunei Cosminele, într-o zonă deluroasă împădurită, a fost găsit un cadavru. Locul a fost indicat organelor de poliție, care investigau dispariția unei persoane de sex feminin, chiar de posibilul autor. Cercetările efectuate până la acest moment au evidențiat faptul că la data de 25.09.2020 victima a avut un conflict spontan cu inculpatul AFC, cu care avea o relație apropiată, chiar în zona în care a fost găsit cadavrul. În acest context, inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu pumnii victimei, după care a strangulat-o, acțiuni care au condus la deces. Inculpatul a fost reținut la data de 04.10.2020 de către organele de poliție pentru comiterea infracţiunii de omor, prevăzută de art.188 din Codul Penal”.