În 10 unități de învățământ se trece, parțial sau total, la cursuri online

 

V. Stoica

Conform hotărârii luate ieri de către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, de astăzi, în orașul Breaza, în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, se limitează la maximum 50% din capacitate (cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum șase persoane la o masă dacă sunt familii diferite, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare) activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum și limitarea la maximum 50% din capacitate, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție sanitară prevăzute de legislația în vigoare, a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. Comitetul Local pentru Situații de Urgență Breaza va avea obligația să identifice operatorii economici care desfășoară activitățile menționate și le va aduce la cunoștință dispozițiile acestei hotărâri.
Tot de astăzi, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au peste vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise din județul Prahova, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalul orar 06:00-22:00.
Administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise au obligația să afişese la loc vizibil informaţii privind măsura aprobată de CJSU Prahova.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a mai decis, ca urmare a înregistrării unor cazuri de infecție cu noul coronavirus fie în rândul elevilor, fie în cel al cadrelor didactice, să aprobe propunerile de trecere în Scenariul 3 de lucru (exclusiv online), începând de ieri, în 10 unități de învățământ. De menționat că în unele dintre acestea este vorba doar despre clase disparate, iar în altele – despre întreaga unitate de învățământ: Colegiul Național „Al. I. Cuza” Ploiești – Cls. a XII-a B; Liceul Tehnologic „C. Cantacuzino” Băicoi – Cls. a VIII-a B; Școala ”N. Simache” Ploiești – Cls. a II-a C; Grădinița Cioceni, structură a Școlii Gimnaziale „Inv. Radu Ion” Vadu Părului; Școala Gimnazială „Nestor Urechia” Bușteni – Cls. a VIII-a; Grădinița pp „Scufița Roșie” Ploiești – ANEXA (str. Roșiori) cu program normal; Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Câmpina – Cls a II-a; Grădinița cu pp nr. 30 Ploiești; Grădinița cu pn și pp „Castelul fermecat” Breaza – grupa mică; Școala Gimnazială „I.A. Bassarabescu“ Ploiești. În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile instituţiilor de învăţământ vor dispune realizarea următoarelor activităţi obligatorii: curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu.