F. T.

Polițiștii rutieri acţionează în aceste zile pe șoselele din județ, pentru a verifica mijloacele de transport persoane și marfă.
politie control1În acest context – după cum se menţionează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova – „oamenii legii trag pe dreapta camioane și autobuze în cadrul unei acțiuni la nivel național care se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).(…) Polițiștii au în vedere respectarea vitezei legale, folosirea centurilor de siguranță, funcționarea aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, dar și documentele obligatorii, atât ale conducătorilor auto, cât și ale autovehiculelor”.
Acţiunea a început luni, 12 octombie şi se va încheia duminică, 18 octombrie. În prima zi, au fost controlate peste 220 de autovehicule (dintre care 40 mijloace de transport în comun și 58 de transport marfă), pentru neregulile constatate fiind aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 27.200 de lei.