F. T.

„Ca urmare a apariției în spațiul public a unor imagini în care mai multe persoane se adunaseră în zona Sălii Sporturilor din Ploiești, transmitem faptul că polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Prahova s-au aflat în teren permanent pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, astfel încât în niciun moment nu a existat pericolul unei eventuale escaladări a situației. Au fost identificați deja autorii postării, precum și persoanele la care se făcea referire, stabilindu-se și motivul care a stat la baza nemulțumirilor.
În prezent, verificările continuă pentru depistarea tuturor participanților și luarea măsurilor legale conform Legii nr.55/2020”, scriu reprezentaníi IPJ Prahova într-un comunicat de presă.
Precizarea făcută de către oamenii legii vine în contextul în care, se pare, în seara zilei de sâmbătă, 24 octombrie, două grupări şi-ar fi dat întâlnire pe reţelele de socializare, pentru reglare de conturi.
Tot reprezenanţii IPJ Prahova mai menţionează, în cadrul aceluiaşi comunicat legat de eveniment, faptul că „la nivelul municipiului Ploiești, dar şi în judeţ, sunt suplimentate efectivele zilnice aflate în serviciu, inclusiv cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova”
Ieri, în jurul orelor prânzului, poliţia prahoveană a transmis un al doilea comunicat în legătură cu acest eveniment, în care se specifică faptul că „au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 5.240 de lei, conform Legii nr.61/1991 și OUG nr.195/2002. Ulterior, în cursul zilei de astăzi (ieri. – n.n.), alte 8 persoane au fost identificate din grupul celor prezenți în filmare. Au fost aplicate astfel alte 8 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020, în valoare de câte 1.000 de lei, fiecare (…) Totodată, în cauză fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.