ACS SR Braşov – CS Blejoi 2-2 (1-1)

Au marcat: Horia Popa 14, Firat Cenk 60 / Cosmin Lambru 3, Alexandru Oprea 87
ACS SR Brașov: Căucă – Boricean, Moraru (80 Mîndru), E. Rența (46 D. Rența), Mitu – Răchișan, Burlacu (60 Fekete), Iordache (46 Păduraru), H. Popa – Cenk (85 Marinescu), I. Șerban. Antrenor: Liviu Nicolae
CS Blejoi: Ad. Gheorghe – Ristea, Alex. Oprea, Năstase, Aris Oprea (’78-2Teru) – Răileanu (’78 Ghinea), Rudaru – Ilie, Iancu (’64- Chişi) -Munteanu, Lambru (’90-Ir. Dumitru). Antrenor: Răzvan Vlad
Arbitri: Valentin Porumbel (Olteniţa) – Gabriel Neagu (Călăraşi), Florin Iftode (Galaţi).
Jucătorul meciului: Cosmin Munteanu.

Adi Marica – Brașov

Derbiul etapei a 7-a din C5 s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.
ACS SR Brașov și CS Blejoi s-au duelat sâmbătă, pe Tineretului, în derbiul etapei a 7-a din C5. Cele două echipe au arătat că nu întâmplător sunt pe podiumul seriei, iar despre Blejoi se poate spune că a fost cel mai dificil adversar pentru brașoveni în acest sezon.

Au schimbat sistemul

Liviu Nicolae și cei din stafful său au surprins cu un nou sistem de joc, 1-4-4-2, cu „Piciu“ Șerban și Cenk în atac. Oaspeții au început tare meciul. Mai întâi Căucă, refăcut miraculos după accidentarea suferită în meciul de Cupă, a reușit să respingă șutul lui Munteanu la colțul scurt (2). Un minut mai târziu, a venit și golul, după o fază fixă, Ilie a deviat și Lambru a reușit să marcheze din apropiere. Brașovenii au reușit să depășească startul slab, iar Horia Popa a restabilit egalitatea după o fază cursivă inițiată de Răchișan și continuată de Cenk (14). Răchișan și Cenk nu au găsit spațiul porții adverse, iar Răileanu a ratat ocazia primei reprize, singur cu Căucă, portarul brașovean reușind să respingă! La pauză, Liviu Nicolae a făcut două mutări, Edi Rența și Iordache fiind înlocuiți cu Denis Rența și Păduraru, astfel că Piciu Șerban a revenit pe poziția de fundaș central. Cei de la Blejoi au început în atac și partea secundă, însă fără a pune în real pericol poarta lui Căucă. Cenk avea să marcheze un gol fabulos, cu o deviere la care portarul oaspeților nu a înțeles nimic, după o acțiune a lui Horia Popa în flancul drept. Căucă și-a salvat echipa la lovitura liberă executată bine de Munteanu de la 20 de metri, la care brașoveanul a scos din vinclu! Horia Popa a încercat în două rânduri să-l surprindă pe portarul Blejoiului, după care finalul le-a aparținut oaspeților. Mai întâi, Teru a reluat pe lângă stâlpul din stânga lui Căucă după o pătrundere a lui Chiși. Cu doar trei minute înainte de final, cei de la Blejoi au restabilit egalitatea, după specialitatea casei, o fază fixă. Un corner bătut bine, Căucă nu a fost protejat de coechipieri, iar Oprea, în duel aerian cu portarul brașovean, a reușit să înscrie. Căucă a cerut fault, centralul Porumbel a ezitat să fluiere fault după care a validat golul în ciuda protestelor vehemente ale brașovenilor.

Proteste la adresa arbitrajului lui Porumbel

Fără să fie un meci dur, centralul din Oltenița a acordat 10 cartonașe galbene, 4 gazdelor și 6 oaspeților, asta doar jucătorilor din teren. Au mai fost câteva galbene și pentru ce aflați pe cele două bănci tehnice și chiar unul roșu pentru antrenorul Liviu Nicolae, trimis în tribune pentru proteste repetate.
La final, antrenorul Liviu Nicolae s-a declarat nemulțumit de modul în care elevii săi au tratat fazele în care adversarii au înscris cele două goluri. „Am pierdut două puncte importante, care cred că la finalul campionatului vor conta mult în economia clasamentului. Le-am spus băieţilor că adversarii sunt foarte periculoşi în momentul în care recuperează mingea, pleacă rapid spre poartă, dar şi la fazele fixe. Din păcate, la primul gol mingea e la noi, o pierdem şi nu reuşim să ne reorganizăm defensiv. Golul al doilea, o fază fixă la care trebuia să ne apărăm mai bine. Un rezultat de egalitate care ne lasă un gust amar. Urmează un meci important pentru noi. Va trebui să eliminăm greşelile“.

Plopeniul opreşte liderul Corona

plopeniCSO Plopeni a reușit, în sfârșit, și primul punct pe teren propriu, după două victorii „afară”, punctul gazdelor venind după o reușită, pe final de meci, a golgheterului Dumitrașcu, jucător care a reușit o… centrare de gol, mingea fiind deviată de un adversar, traiectoria căpătată fiind una imparabilă.
Oaspeții, mari favoriți ai partidei, veniți de pe locul unu la Plopeni, au marcat primii, au dominat prima repriză, dar s-au mulțumit cu puțin și au fost… pedepsiți, la fel cum au pățit şi la Râșnov.

Astra 2 nu-şi revine

Satelitul Astrei a pierdut, din nou, repretentând al doilea eșec consecutiv pentru formația din 9 Mai. A fost 5-1 la Râșnov pentru gazde, la capătul unui nou meci de coșmar, iar Astra 2 se afundă în subsolul ierarhiei.

Liga 3, Seria 5, etapa 7
vineri, 23 octombrie 2020, ora 15:00
Kids Tâmpa Braşov – KSE Târgu Secuiesc 0-2
Tamas Becze (48), Emanuel Popa (60)
sâmbătă, 24 octombrie 2020, ora 15:00
SR Municipal Braşov – CS Blejoi 2-2
Horia Popa (14), Firat Cenk (60) / Cosmin Lambru (4), Alexandru Oprea (88)
Olimpic Cetate Râşnov – AFC Astra 2 5-1
Ștefan Pădureț (9 – autogol), Alexandru Vîrlan (18), Laurențiu Căpățînă (47),
Alen Moisin (49), Ionel Dinu (76) / Costel Avram (51)
CSO Plopeni – Corona Braşov 1-1
Constantin Dumitrașcu (78) / Marius Burlacu (17)
Reprogramat marți, 3 noiembrie 2020, ora 14:00, echipa gazdă având 13 cazuri
de Covid-19:
AFC Odorheiu Secuiesc – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2.

Clasament Etapa 7

Loc Echipa M V E I Gol +/- Pct
1. CSM Corona Braşov 6 5 1 0 15-4 11 16
2. ACS SR Municipal Braşov 6 4 1 1 14-8 6 13
3. ACS KSE Târgu Secuiesc 7 4 1 2 12-9 3 13
4. CS Blejoi 6 4 1 1 12-10 2 13
5. AFC Odorheiu Secuiesc 6 2 1 3 9-6 3 7
6. AFC Astra 2 6 2 1 3 12-10 2 7
7. CSO Plopeni 6 2 0 4 8-13 -5 6
8. ACS Kids Tâmpa Braşov 7 2 0 5 5-18 -13 6
9. ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 6 1 1 4 5-10 -5 4
10. ACS Olimpic Cetate Râşnov 6 0 3 3 3-7 -4 3