V.Stoica

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a anunțat că a fost finalizată procedura de achiziție a câtorva zeci de autobuze electrice pentru municipiile Alba Iulia, Buzău, Constanța și Ploiești.
Ministerul menționat a organizat licitația pentru un total de 51 autobuze electrice de circa 12 metri, destinate transportului public urban de călători în relief de șes.
Însă doar nouă dintre acestea vor ajunge în municipiul Ploiești, pe lângă autobuzele electrice fiind achiziționate și trei stații de încărcare rapidă și nouă stații de încărcare lentă. Potrivit Ministerului Dezvoltării, oferta declarată câștigătoare a fost de 24.200.262 lei fără TVA.
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat procedura de achiziție pentru cele patru loturi de autobuze electrice în luna decembrie 2020, contravaloarea mijloacelor de transport urmând să fie achitată aproape integral prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Pentru Ploiești, achiziția s-a realizat în urma semnării acordului de parteneriat şi a protocolului de asociere între Primăria Ploiești şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Rutele pe care ar trebui să circule aceste autobuze electrice la Ploiești au fost specificate în documentația procedurii de achiziție, acestea fiind traseele 2 și 2 barat.