Rămasă ”în desfășurare” la nivelul turneelor naționale, pentru desemnarea reprezentantelor fiecărei țări, Cupa Regiunilor- competiție dedicată jucătorilor amatori- nu se va mai desfășura nici ea! UEFA a anunțat, în urma unei ședințe de analiză, organizate la sediul de la Nyon, că ediția 2021 a acestei competiții (turneele zonale plus turneul final) nu se va mai desfășura, fiind anulată din cauza restricțiilor apărute pe fondul pandemiei Covid. Teoretic, următoarea ediție a UEFA Regions Cup va avea loc în anul 2023.
În ediția în curs, AJF Prahova era reprezentată în turneul zonal, alături de echipele din Brașov și Harghita, selecționata Prahova – Muntenia fiind una care a reprezentat fotbalul românesc pe plan european la mai multe turnee semifinale (Sopron – Ungaria, Istanbul – Turcia, Loveci- Bulgaria, Mogoșoaia – România).

S-au stabilit adversarele pentru Under 19 și Under 17

UEFA a organizat tragerea la sorți pentru runda preliminară din calificările la EURO 2022 pentru reprezentativele Under 19.
Inițial, forul continental dorea implementarea unui nou format la acest nivel de vârstă din 2022, pe modelul Ligii Națiunilor. Din cauza pandemiei, noul format a fost amânat, astfel că preliminariile se vor disputa în sistem clasic, rundă preliminară – tur de elită – turneu final.
România s-a aflat în urna a doua la tragerea la sorți, iar adversarii din prima fază a preliminariilor vor fi Turcia, Letonia și San Marino (grupa 9).
În cazul în care participantele din grupe nu se înțeleg asupra unor date comune de disputare a jocurilor, acestea vor avea loc în perioadele FIFA dedicate partidelor internaționale: 30 august-7 septembrie 2021, 4-12 octombrie 2021, 8-16 noiembrie 2021. De menționat că se califică la Turul de Elită cele 13 câștigătoare ale grupelor, ocupantele locurilor secunde și cea mai bună echipă de pe locurile 3. Turul de Elită (7 grupe de câte 4) va avea loc în primăvara lui 2022. La EURO vor merge cele 7 câștigătoare de grupă. Turneul final – cu 8 participante- va fi găzduit de Slovacia în perioada iulie-august 2022, în vreme ce turneul final din 2021 va fi găzduit de România, cu stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești pe lista arenelor gazdă.
În campania pentru EURO 2022 la nivel U19 sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 2003. Generația se calificase la Turul de Elită pentru EURO 2020 la nivel U17, dar toată ediția a fost anulată din cauza pandemiei.
UEFA a organizat și tragerea la sorți pentru runda preliminară din calificările la EURO 2022 pentru reprezentativele Under 17. Turneul final – cu 16 participante- va fi găzduit de Israel în perioada mai-iunie 2022. În preliminariile EURO 2022 la nivel U17 sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 2005.
România s-a aflat în urna 3 valorică la tragerea la sorți și va avea o misiune infinit mai grea față de generația 2003, pentru că va întâlni Germania, Rusia și San Marino în grupa preliminară!
Partidele din runda preliminară trebuie să se dispute în perioada 1 iulie – 16 noiembrie 2021, în baza înțelegerii între participantele din fiecare grupă.
Se califică mai departe la Turul de Elită, runda decisivă înainte de EURO, cele 13 câștigătoare ale grupelor, ocupantele locurilor secunde și cele mai bune 4 echipe clasate pe locul 3, astfel că ”miza” calificării se va … reduce, probabil, la un bilanț cât mai bun (golaverajul va conta decisiv) contra Germaniei și Rusiei, în raport cu alte echipe clasate pe locul 3 în alte grupe.
Echipelor calificate din acest turneu preliminar li se vor alătura Țările de Jos și Spania, echipele cu cel mai mare coeficient la această categorie de vârstă. Turul de Elită (8 grupe de câte 4) va avea loc în primăvara anului 2022, înaintea turneului final. La EURO vor merge câștigătoarele grupelor de la ”Elită” , plus cele mai bune 7 ocupante ale locurilor secunde.