”Groaznic! Acesta este cuvântul care îmi vine în minte, când mă gândesc la virus”

F.T.

După ce s-au vindecat de coronavirus, trei jandarmi din cadrul Grupării Mobile Ploiești și-au anunțat intenția de a dona plasmă cu anticorpi, folosită în tratarea infecției cu COVID-19.
„Unul dintre donatori s-a prezentat deja, la sfârşitul săptămânii trecute, la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești, urmând ca și ceilalți doi colegi să ajungă la începutul acestei săptămâni”, se precizează într-un comunicat de presă al Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.
Omul legii care a făcut, deja, acest gest nobil a declarat: “Recunosc, am avut ceva rețineri în a dona plasmă, însă după ce am comparat cele 50 de minute cât a durat plasmafereza cu zilele în care de-abia respiram, orice teamă a dispărut imediat.” O altă afirmaţie a unui jandarm care intenţionează să doneze plasmă este – tot potrivit comunicatului Grupării Mobile Ploieşti – următoarea: „Groaznic! Acesta este cuvântul care îmi vine în minte când mă gândesc la experienţa pe care am avut-o cu acest virus. După câte am pătimit, nici nu mă gândesc să nu încerc să nu ajut cumva”.
În acelaşi comunicat al jandarmilor ploieşteni se mai precizează faptul că angajaţii instituţiei „care s-au oferit pentru a dona plasmă”continuă exemplul de mărinimie al oamenilor din societate.