Chiar dacă meciurile oficiale din 2020 nu s-au încheiat în Liga I, ultima partidă din acest an ”ciudat” fiind cel de mâine seară, dintre CFR Cluj și CSU Craiova (exact derbiul primelor două clasate din sezonul trecut), Liga Profesionistă de Fotbal și Federația Română de Fotbal au stabilit, deja, coordonatele meciurilor din 2021, an în care programul, până în vară, va fi infernal, foarte dens, deşi România nu este decât gazdă la turneul final al Campionatului European! Fără a fi calificați la Euro, fotbaliștii români vor bifa o premieră, fiind pentru prima dată când meciurile oficiale sunt programate chiar înainte de prima jumătate a lunii ianuarie, primul meci din 2021 fiind programat pe 12 ianuarie, între Gaz Metan Mediaș și FC Voluntari!
Din păcate, echipele noastre de prim-eșalon sunt aproape… bulversate de situația actuală, condițiile de pregătire și perspectiva nefiind deloc încurajatoare! Asta pentru că nu sunt terenuri pe care să se poată antrena în țară, în condiții bune, iar cantonamentele obișnuite din Antalya – Turcia, Cipru sau Spania sunt incerte, contramandate deja – în multe cazuri, din cauza restricțiilor impuse de epidemia Covid, Turcia fiind ultimul astfel de exemplu, odată cu impunerea carantinei devenind imposibilă desfășurarea obișnuitelor turnee în Antalya! Mai mult, pentru prima dată, mai multe echipe de la noi au programat antrenamente în perioada dintre Crăciun și Revelion, care, în România, a fost ”de când se știe”, liberă pentru fotbaliști, care aveau pauză de Sărbători!
Și rămâne de văzut care va fi starea vremii, care ar putea influența, în rău, și mai mult desfășurarea antrenamentelor și meciurilor, graba de a forța disputarea partidelor așa devreme fiind… greu de înțeles!
În plus, multe echipe au probleme și cu organizarea meciurilor oficiale, Hermannstadt jucând la Mediaș, Chindia – la Giurgiu, deocamdată, FCSB – inclusiv la Mogoșoaia, Clinceniul – uneori, la Călărași, astfel că, efectiv, primul eșalon este bulversat total!
Iată când se vor disputa meciurile din primele etape ale anului 2021, programarea primelor două runde ale returului fiind una neobișnuit de densă, cu 16 meciuri în 8 zile calendaristice:
Etapa a 16-a

Marți, 12 ianuarie
Gaz Metan Mediaș – FC Voluntari
Universitatea Craiova – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Miercuri, 13 ianuarie
Chindia Târgoviște – Poli Iași
FC Hermannstadt – Dinamo

Joi, 14 ianuarie
FC Botoșani – FC Argeș
CFR Cluj – Academica Clinceni

Vineri, 15 ianuarie
UTA – Viitorul Constanța
FCSB – Astra Giurgiu

Etapa a 17-a

Sâmbătă, 16 ianuarie
Dinamo – Chindia Târgoviște

Duminică, 17 ianuarie
Academica Clinceni – FC Hermannstadt
FC Argeș – Gaz Metan Mediaș
Sepsi OSK Sf Gheorghe – CFR Cluj

Luni, 18 ianuarie
Poli Iași – FC Botoșani
Astra Giurgiu – Universitatea Craiova

Marți, 19 ianuarie
FC Voluntari – UTA
Viitorul Constanța – FCSB