Adrian Marius Divoiu – şef de promoţie al Şcolii de pompieri Boldeşti, fiul colonelului Mihai Divoiu

F.T.

Şeful de promoţie al Şcolii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” de la Boldeşti (decembrie, a.c.) este sergentul major Adrian Marius Divoiu, în vârstă de 20 de ani, nimeni altul decât fiul colonelului Mihai Divoiu – comandant Centrul Operaţional în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova!
Într-o postare pe Facebook a instituţiei se precizează:” Pentru Adrian Divoiu, să devină pompier nu a presupus o alegere, ci mai degrabă un << dat>>. Acesta a auzit zilnic în familie despre intervenții periculoase, oameni salvați din situații limită, despre camaraderie și munca în echipă, despre binele semenilor pus înaintea propriului bine. Adrian a crescut într-o familie de super-eroi, aşa că singura alegere era să muncească pentru a deveni şi el super-erou”.
În aceeaşi postare pe reţeaua de socializare se mai precizează faptul că „Adrian este a doua generație de pompieri în familia Divoiu și este mândru că a putut calca pe urmele tatălui, colonel Mihai Divoiu, şi a unchiului său, Gabriel Divoiu (comandant la Detașamentul de pompieri Mizil), ambii pompieri cu experiență veche, ambii decorați pentru intervenții salvatoare.
Tânărul a depus jurământul militar și a fost repartizat la o subunitate de pompieri din Ploiești. Ne-a povestit că pandemia a avut părţile ei bune în ceea ce priveşte pregătirea sa, pentru că a stat efectiv cinci săptămâni la şcoală, restul timpului fiind repartizat în practică la Detașamentul de pompieri Mizil. Aici a participat la multe intervenţii şi a văzut nu numai cât de important este ca într-o echipă fiecare să îşi cunoască îndatoririle, dar şi ce prietenie frumoasă se leagă între salvatori.
Chiar dacă nu doarme nopţile de grija soţului, mama lui Adrian l-a susţinut pe băiat să o ia pe urmele tatălui şi i-a insuflat încrederea că poate ajunge pompier. De altfel, Adrian a fost voluntar timp de trei ani (2016- 2019), fiind înscris în programul <<Salvator din Pasiune>>”.