Un ”tăvălug” pornit undeva prin martie, care a stopat brusc, total, orice activitate sportivă pentru vreo 3 luni, apoi un chin lung, care nu s-a terminat nici până astăzi.
”Tăvălug” care a interzis lumea din tribune, a ”izgonit” mulți dintre copiii și oamenii obișnuiți de la activitățile fizice pe care le desfășurau, a stopat competițiile juvenile în marea lor majoritate și pe cele destinate amatorilor, în totalitate!
Iar pentru cei care au continuat activitatea sportivă, principala preocupare a fost… testarea anti-covid, astfel că nu e de mirare că multe cluburi au ”tocat”, la acest capitol , sume mai importante, mai mari decât cele cheltuite cu indeminizațiile, hrana, echipamentul propriilor jucători! Cam așa a stat situația la fotbal, competiția ”Liga Elitelor” fiind un astfel de exemplu – zeci de mii de lei cheltuiți pentru testarea juniorilor, la fiecare două săptămâni, ”în paralel” cu diminuarea oricăror alte sume investite în activitatea propriu-zisă!
Iar în afara celor câteva cluburi care au intrat în competițiile de elită, celelalte nu au mai putut face nimic oficial: doar antrenamente, la care efectivul de copii s-a diminuat odată cu această… ”boală lungă”. În plus, strategii pentru viitor, să fim serioși, nu par să existe, astfel încât în primăvară să revenim la normal, din punct de vedere sportiv, în vreun fel!
La sport, tocmai s-a schimbat ministrul, celebrul ”Stroe prins în chiloți la TV” fiind așteptat și acum ”să treacă cele 3 zile” în care vom avea teste rapide aprobate pentru toți sportivii, așa cum promitea el prin 4 noiembrie, după principiul care pare să conducă toată politica și societatea românească, anume că: ”A promite și a spera nu costă nimic”!
Așa suntem și noi toți după acest an 2020 trist de tot: să sperăm nu ne costă nimic! În promisiuni, oricum, nu mai crede nimeni! Și, totuși, parcă lucrurile nu sunt deloc așa cum trebuie…