Se remarcă, în această campanie de achiziție la Petrolul – perioadă în care au venit 5 jucători, până acum – un aspect important. Pleacă străini (de fotbal, unii dintre ei) și se aduc doar jucători autohtoni, români care știu cu ”ce se mănâncă” eșalonul secund!
Poate fi considerată o politică de ”recunoaștere a greșelilor din vară”, poate fi încadrată și într-o oarecare inconsecvență, pentru că sunt buni acum și readuși cu… surle și trâmbițe jucători la care s-a renunțat acum cinci luni ”fără remușcări”, poate fi interpretată drept o oarecare ”economie” sau o reîncercare de recăpătare a unui capital de imagine , câte puțin din toate, aproape că nu contează.
Cert este că, peste câteva săptămâni, foarte probabil nu vom mai ”învăța” geografie când vom citi primul unsprezece al lui Viorel Moldovan…
Dacă vom avea parte de o echipă responsabilă, cu ”suflet”, care să lupte, este o cu totul altă discuție, pentru că tot ”românul născut poet” a inventat proverbele de genul… ”ciorba reîncălzită”!
Rezultatele vor da ”măsura” reușitei manageriatului sportiv de la Petrolul! Cert este că, 100%, ce s-a început în vară, cu politica abordată acum, ”nu se pupă”! Nimeni nu e vinovat, deocamdată e doar o … constatare!