În seara zilei de joi, 12 august a.c, polițiștii Biroului Rutier Ploieşti l-au condus la sediul subunității pe un conducător auto, în vârstă de 33 de ani, care în timpul unui control în trafic a manifestat un comportament violent şi a refuzat să se legitimeze.
După cum se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova, ” în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Șoseaua Vestului din municipiu, poliţiştii rutieri au observat un autoturism inscripționat TAXI, al cărui conducător auto folosea telefonul mobil fără a avea un dispozitiv de tip hands -free și nu purta centura de siguranță.
Şoferul a fost oprit în zona Baraolt, iar la solicitarea poliţiştilor de a le înmâna documentele solicitate acesta a refuzat, având totodată și un comportament agresiv verbal față de oamenii legii.
Întrucât conducătorul auto s-a manifestat agresiv, a fost condus la sediul unității, unde a continuat să adreseze injurii și amenințări unuia dintre polițiștii de serviciu”.
Ca urmare a comportamentului său, şoferul a fost sancţionat cu amendă, în valoare de 580 de lei.
Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.